SiolNET. Posel danes Novice
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Igor Bavčar se je znašel v novem sodnem postopku

0,28

termometer

Igor Bavčar
Foto: Matej Leskovšek

S predobravnavnim narokom za soobtoženega Miroslava Golubića se je na koprskem sodišču začel še en postopek zoper nekdanjega prvega moža Istrabenza Igorja Bavčarja. Obtožnica ga bremeni zlorabe položaja v povezavi s poslom okoli obveznega nakupa delnic Intereurope decembra 2007, s čimer naj bi Istrabenzu nastalo za več kot tri milijone evrov škode.

Bavčar in Golubić, ki ju obtožnica bremeni pomoči pri zlorabi položaja, naj bi s sklenitvijo ter podpisom različnih pogodb in listin položaj zlorabila na način, da je Istrabenz vstopil v terminski posel, ki ga je imela z Banko Celje sklenjenega Maksima Holding. Posel se je nanašal na obvezen nakup delnic Intereurope po točno določeni ceni in v točno določenem obdobju, tako da je, ko je zapadel terminski posel, vso škodo, ki bi jo sicer iz tega posla utrpela Maksima Holding, nase prevzel Istrabenz, je ob robu današnjega naroka pojasnila tožilka Katja Kunej.

Sodišče se je odločilo predobravnavna naroka za obtožena izpeljati ločeno. Tako je danes prišel na vrsto nekdanji predsednik uprave Maksime Holding Golubić. "Nisem kriv," je bil kratek Golubić, ki ni zahteval senatnega sojenja, niti izločitve sodnice Orjane Trunkl.

Je pa Golubićeva zagovornica Anka Kozamernik predlagala vrsto prič, tako iz vrst Istrabenza kot Maksime Holdinga ter tudi finančne uprave. Ob tem je odvetnica predlagala še postavitev izvedenca finančne stroke ter si pridržala pravico, da pozneje predlaga izločitev določenih dokazov.

Kot je poudarila Kozamernikova, pobude za izpeljavo posla ni dal Golubić, ki se je takrat že razšel z vodstvom Maksime Holdinga in je bil tik pred odhodom iz družbe.

Čez teden dni je predviden še predobravnavni narok za Bavčarja, šele takrat pa bo mogoče določiti datum začetka glavne obravnave.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin