SiolNET. Posel danes Novice
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ifo: Nemška podjetja bodo v prihodnje več zaposlovala

0,01

termometer

Ifo | Ne glede na marčno rast po oceni Ifa še ni dokazov o večjem zagonu zaposlovanja v vseh panogah. | Foto:
Ne glede na marčno rast po oceni Ifa še ni dokazov o večjem zagonu zaposlovanja v vseh panogah.

Nemška podjetja nameravajo v prihodnje več zaposlovati, ugotavlja münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo. Kazalnik zaposlovanja, ki ga izračunava, se je marca v primerjavi s februarjem zvišal za 0,5 točke na 99,9 točke. Novo delovno silo po besedah vodje raziskav pri Ifu Klausa Wohlrabeja iščejo predvsem podjetja v storitveni dejavnosti.

Kazalnik zaposlovanja se je marca okrepil tudi v proizvodni dejavnosti, potem ko je februarja malenkost padel, so zapisali na inštitutu.

Ne glede na marčno rast pa po oceni Ifa še ni dokazov o večjem zagonu zaposlovanja v vseh panogah. Zadržana ostajajo predvsem energetsko intenzivna podjetja.

Tudi v trgovini je bila rast kazalnika marca majhna. Kot so navedli na inštitutu, potrošniki niso naklonjeni veliki porabi. V gradbeništvu so načrti glede odpuščanja in zaposlovanja bolj ali manj izenačeni, so sklenili sporočilo za javnost.

Slovenija. Ekonomija. BDP. Posel danes Umar: Gospodarski kazalniki se postopno izboljšujejo, napovedi negotove Digisvet Ključni kazalniki celo nad pričakovanji, a optimizacije se bodo nadaljevale Avtomobilska industrija Posel danes Nemško gospodarstvo v tretjem četrtletju z 8,5-odstotno rastjo Porsche - prihodnost in proizvodnja Posel danes Bundesbank: Nemško gospodarstvo bo v poletnem četrtletju močno zraslo
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin