SiolNET. Posel danes Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška vlada meni, da je bila zamrznitev cen goriv odlična poteza

0,04

termometer

bencinska črpalka INA |  | Foto: INA
Foto: INA

Hrvaška vlada je odpravila uredbo o omejitvi cen naftnih derivatov. Z njo je želela zamejiti visoke rasti cen bencina in dizla v maloprodaji ter tako preprečiti prevelike obremenitve za potrošnike, kar ji je po oceni premierja Andreja Plenkovića tudi uspelo. Cene bodo sproščene od torka.

Po mnenju Andreja Plenkovića se je vlada v luči rasti cen energentov pred mesecem in pol odzvala pravočasno, z omejitvijo cen pa so preprečili prevelik šok za potrošnike in gospodarstvo.

"Ocenjujem, da je bila ta začasna uredba odlična poteza. Nekaj držav je tudi sledilo našemu zgledu. Glede na načela prostega trga in spremenjene okoliščine uredbo odpravljamo," je dejal hrvaški premier, ki se mu zdi pomembno, "da se državljani zavedajo, da vlada lahko ponovno poseže po takšnem mehanizmu".

Glede na to, da je od sprejetja uredbe in njenih dopolnitev na svetovnem trgu padla cena nafte in naftnih derivatov, je treba njeno veljavnost odpraviti, da bi lahko trgovci ponovno prosto oblikovali cene, je Plenkovića po današnji seji vlade dopolnil hrvaški minister za gospodarstvo in trajnostni razvoj Tomislav Ćorić.

Gorivo dizel bencin bencinska črpalka Posel danes Hrvaška podaljšala nadzor cen bencina in dizla

Minister je poudaril, da so se razmere na domačem trgu stabilizirale, prav tako pričakovanja končnih kupcev. "Uredba je dosegla namen," je sklenil

Ćorić upa, da se podobno ne bo več dogajalo, če se bo, pa se bo vlada po njegovih besedah ponovno odzvala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin