SiolNET. Posel danes Novice
0,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hisense pri prodaji televizij v Sloveniji že na tretjem mestu

0,41

termometer

Gorenje, Hisense

Blagovna znamka Hisense se je v Sloveniji junija po številu prodanih televizij povzpela na tretje mesto. Glede na trend bi lahko do konca leta postala druga najbolje prodajana blagovna znamka pametnih televizij v državi, so danes sporočili iz Hisensa.

Še v začetku lanskega leta je imel Hisense v Sloveniji skoraj zanemarljiv tržni delež, v juniju pa je ta dosegel 12 odstotkov. Razlog za rast v podjetju med drugim pripisujejo ekipi družbe Gorenje Slovenija ter njenim marketinškim akcijam in cenovni politiki.

K naraščajoči priljubljenosti Hisensovih televizij po oceni družbe vpliva tudi sodelovanje z lokalnimi ponudniki vsebin. Na televizijah, ki jih poganja Hisensov lasten operacijski sistem VIDAA, so tako poleg globalnih ponudnikov vsebin na voljo tudi številne lokalne aplikacije, denimo Voyo, RTV Slovenija, Eon in T-2.

"Hisense se vedno osredotoča na najnovejše tehnološke trende, ki lahko bistveno izboljšajo kakovost vsakdanjega življenja. Naš glavni cilj je našim uporabnikom ponuditi skrbno zasnovane rešitve za pametne domove po dostopni ceni," je poudarila direktorica marketinga v Hisense Europe Alenka Potočnik Anžič.

Podjetje Hisense Europe Electronic je tovarno televizorjev zagnalo znotraj obstoječe proizvodne lokacije Gorenja v Velenju v začetku leta. Zmogljivosti nameravajo povečati z 2,5 milijona aparatov blagovne znamke Hisense za evropski trg v prvem letu (med 6000 in 7000 aparatov dnevno) do skoraj štirih milijonov aparatov letno v prihodnjih dveh letih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin