SiolNET. Posel danes Novice
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorenje prejelo štiri ponudbe morebitnih strateških partnerjev, delnice poskočile

0,56

termometer

Franjo Bobinac, Gorenje
Foto: STA

Velenjski proizvajalec bele tehnike Gorenje je prejel štiri ponudbe morebitnih strateških partnerjev. Vsi so aktivni v panogi gospodinjskih aparatov in prihajajo iz Azije.

Gorenje bo 13. marca pregledalo prejete ponudbe, po njihovi preučitvi s strateškega vidika pa bodo določene potencialne investitorje povabili k skrbnemu pregledu.

Delnice Gorenja so po novici poskočile za 8,56 odstotka.

V postopku izvedbe skrbnega pregleda bodo potencialni partnerji prejeli dodatne informacije, prav tako jim bodo omogočili dostop do virtualne podatkovne sobe s podatki o skupini Gorenje, obisk izbranih lokacij skupine ter sestanki z vodstvom Gorenja, je družba danes sporočila prek spletnih straneh Ljubljanske borze.

Omenjene štiri ponudbe je Gorenje prejelo do srede, ko se je iztekel rok za zbiranje nezavezujočih ponudb. Postopek zbiranja se je začel 2. februarja.

Gorenje je ob začetku zbiranja ponudb sporočilo, da je družba Rothschild & Co. v imenu Gorenja decembra stopila v stik s številnimi mednarodnimi skupinami, dejavnimi na področju gospodinjskih aparatov in z njimi povezanih panog, in preverila njihov interes za strateško partnerstvo s skupino Gorenje, ki bi lahko vodilo tudi v udeležbo v Gorenjevi lastniški strukturi.

V drugi polovici januarja so nato zainteresiranim poslali informacijska gradiva in postopkovno pismo, ki opredeljuje pravila in časovni okvir za oddajo ponudb.

Po neuradnih informacijah Financ sta nezavezujočo ponudbo gotovo oddala dva izmed največjih proizvajalcev, Haier in Hefei Meiling. Kdo sta preostala dva, ni znano, se je pa med interesenti omenjala tudi družba Midea, ki pa naj bi bila bolj osredotočena na proizvodnjo klimatskih naprav.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • tzbonzo / 09.03.2018. ob 23:20 +1 0

    par ti ja rab cash

    +1 0
delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin