Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
17.07

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Karl Erjavec kriza

Petek, 19. 4. 2013, 17.07

7 let, 2 meseca

Erjavec za France24: Slovenija se je sposobna rešiti sama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Mislim, da se je Slovenija sposobna sama, brez mednarodne pomoči, rešiti iz sedanje finančne krize," je v pogovoru za francosko televizijsko postajo France24 dejal zunanji minister Karl Erjavec.

Minister Erjavec je dejal, da Slovenije ni mogoče primerjati s Ciprom, čeprav so v obeh državah težava banke. "Naša težava je, da so še vedno državne, zato jih moramo privatizirati," je dejal.

Država ne zna dobro nadzorovati delovanja bank Na vprašanje, ali ni nenavadno, da o privatizaciji govori levosredinska vlada, je Erjavec odgovoril, da država ne zna dobro nadzorovati delovanja bank, poleg tega obstaja možnost vpliva politike, kar je bila v preteklosti resna težava. Kot je poudaril, je Slovenija članica EU in območja evra, je pa tudi tranzicijska država, zato so potrebna natančna pravila.

Sicer pa mora vlada, ne glede na to, ali je levosredinska ali desnosredinska, sprejeti ukrepe za konsolidacijo javnih financ, je dodal.

Težava je v politični nestabilnosti Na vprašanje novinarke, kako lahko reče, da se bo Slovenija rešila sama, če pa je donos do dospelosti slovenske desetletne obveznice že presegel psihološko mejo sedmih odstotkov, je Erjavec odgovoril, da je bila težava v politični nestabilnosti v Sloveniji.

Zatrdil je, da je zdajšnja vlada stabilna, ter dodal, da bo sprejela potrebne ukrepe – poleg privatizacije je omenil še slabo banko in spremembe referendumske zakonodaje.

Na vprašanje, ali je korupcija v Sloveniji težava glede na to, da je prejšnja vlada padla prav zaradi tega, je zunanji minister dejal, da je korupcija težava povsod, zato je pomembno, da je boj proti njej stalen. "Prejšnja vlada je padla zaradi obtožb na račun premiera, ker ta ni znal povedati, od kod je dobil lastnino," je dejal Erjavec.

Ne spreglejte