Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
16. 11. 2016,
16.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

4

Natisni članek

zamenjava dobavitelja električne energije menjava dobavitelja električne energije dobavitelj električne energije električna energija elektrika nasvet Telekom Slovenije paketi prihranek

Sreda, 16. 11. 2016, 16.42

6 let, 6 mesecev

Elektriko pri Telekomu Slovenije lahko izberete kar iz naslanjača

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

4

Telekom Slovenije | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Telekom Slovenije je svojo ponudbo razširil še s storitvijo elektrike. Poleg konkurenčnih cen v akcijski ponudbi svojim uporabnikom omogoča do dva meseca brezplačne elektrike. Kot prvi in edini naročniki televizije v Sloveniji lahko ti storitev elektrike naročijo kar prek televizije.

S tem, ko je Telekom Slovenije v svojo ponudbo vključil tudi storitev elektrike, je na enem mestu združil vse komunikacijske storitve za dom, kot so internet, televizija in telefonija. Cene električne energije pri Telekomu Slovenije so ugodne, prvih šest mesecev pa bodo v okviru akcijske ponudbe še dodatno znižane.

Cenik električne energije | Foto:

Pri Telekomu Slovenije uporabnikom svetujejo, naj elektriko povežejo s paketom Modri, ki vključuje televizijo, internet ter mobilno in fiksno telefonijo, saj jim to v prvem letu prinaša največji prihranek. Svoje mesečne prihranke lahko uporabniki preverijo z informativnim izračunom.

Obstoječi naročniki fiksnih paketov, ki se bodo do konca leta odločili za elektriko Telekoma Slovenije, bodo ob vezavi za 24 mesecev poleg drugih ugodnosti prejeli še en mesec brezplačne elektrike oziroma do 40 evrov popusta na račun za elektriko, ob vezavi za 12 mesecev pa en mesec oziroma do 20 evrov popusta.

Novi paketni uporabniki dva meseca ne bodo plačevali elektrike

Novi uporabniki, ki bodo pri Telekomu Slovenije do konca leta sklenili naročniško razmerje za paket, ki vključuje fiksni internet, televizijo ali kabelsko TV, ob tem pa se odločili tudi za elektriko Telekoma Slovenije, bodo ob vezavi za 24 mesecev prejeli dva meseca brezplačne elektrike oziroma dvakrat do 40 evrov popusta na račun za elektriko, ob vezavi za 12 mesecev pa en mesec brezplačne elektrike oziroma do 40 evrov popusta.

Poleg navedenih ugodnosti bodo člani Programa zvestobe ob naročilu elektrike Telekoma Slovenije prejeli dodatnih sto točk ugodnosti, ki jih bodo lahko unovčili za ugodne nakupe izdelkov in popuste. | Foto: Poleg navedenih ugodnosti bodo člani Programa zvestobe ob naročilu elektrike Telekoma Slovenije prejeli dodatnih sto točk ugodnosti, ki jih bodo lahko unovčili za ugodne nakupe izdelkov in popuste.

Naročniki paketov s fiksnim internetom, televizijo ali kabelsko TV ter naročniki izbranih mobilnih paketov, ki bodo naročili elektriko Telekoma Slovenije, bodo v primeru skupnega računa imeli tudi en evro nižjo mesečno naročnino na en naročniški paket, ki ga že uporabljajo.

Kako zamenjati dobavitelja električne energije?

Menjava dobavitelja je enostavna in za odjemalca brezplačna. Izvedena mora biti v 21 dneh od vložitve popolne zahteve. Poteka po naslednjih korakih:

- Odjemalec izbere enega izmed 15 mogočih dobaviteljev električne energije.

- Odjemalec odda vlogo, s katero novega dobavitelja pooblasti, da v njegovem imenu izvede menjavo dobavitelja. Naročniki televizije Telekoma Slovenije lahko naročilo izvedejo kar od doma, prek televizije na programskem mestu 9 ali v meniju Moj TV. Preostali odjemalci električne energije lahko vse potrebno uredijo prek spleta, s klicem na 080 8000 ali tako, da obiščejo najbližje prodajno mesto Telekoma Slovenije. Za menjavo dobavitelja potrebujejo račun obstoječega dobavitelja elektrike, ob obisku prodajnega mesta pa še osebni dokument.

- Začetek dobave novega dobavitelja. Najpozneje šest tednov po izvedeni menjavi prejme odjemalec zadnji račun, s katerim poravna vse finančne obveznosti iz pogodbenega razmerja s prejšnjim dobaviteljem.

Uporabniki, ki bodo storitve za dom Telekoma Slovenije povezali na način, da se jim bodo obračunavale na eni položnici, bodo s tem pridobili boljši nadzor nad stroški, zmanjšali število položnic in s tem dodatno prihranili.

Poleg navedenih ugodnosti bodo člani Programa zvestobe ob naročilu elektrike Telekoma Slovenije prejeli dodatnih sto točk ugodnosti, ki jih bodo lahko unovčili za ugodne nakupe izdelkov in popuste.

Lani občuten porast menjav dobaviteljev

Odjemalec lahko z menjavo dobavitelja vpliva na strošek oskrbe z električno energijo, plačilne pogoje in kakovost storitev dobave električne energije. Prihraniti je mogoče pri znižanju zneska za dobavljeno količino električne energije kot energenta. Strošek uporabe omrežja, višina prispevkov in trošarine se z menjavo dobavitelja ne spremenijo.

Lani se je za menjavo dobaviteljev električne energije odločilo več gospodinjstev kot leto prej. Dobavitelja je zamenjalo več kot 55 tisoč odjemalcev oziroma 137 odstotkov več kot leta 2014, kažejo zadnji podatki agencije za energijo.

Ne spreglejte