SiolNET. Posel danes Novice
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cimos ustavlja proizvodnjo v Mariboru

0,90

termometer

Cimos |  | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Mariborsko tovarno in livarno avtomobilskih delov Cimos bodo zaprli, je poročal Radio Slovenija. Novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje je danes presenetila 150 tamkajšnjih delavcev. Razlog za zaprtje so težave, povezane z zapiranjem gospodarstva zaradi covida-19, in splošne težave avtomobilske industrije.

Delavci naj bi novico, da se proizvodnja v mariborskem obratu Cimosa trajno ustavlja, izvedeli na danes sklicanem svetu delavcev. Večina zaposlenih tako od danes koristi preostanek dopustov, nekaj pa jih opravlja nujno potrebna dela pred zaprtjem, po pisanju STA navaja radio. O zaprtju niso nič, razen govoric, vedeli niti v sindikatu Skei.

Zaposlenim odpravnina ali prezaposlitev

Zaposlene naj bi sicer v prihodnjih dneh pozvali na individualne razgovore, na katerih jim bodo ponudili možnost prekinitve delovnega razmerja z odpravnino ali prezaposlitev v drugem Cimosovem obratu, je za radio povedal sindikalni zaupnik Raim Musić, piše STA.

koronavirus, laboratorij Novice Tega si res nismo želeli: štirje mrtvi in rekordno število novih okužb #video

Cimos je sicer po navedbah sindikata do zdaj poravnal vse finančne obveznosti, obljubljeno je tudi izplačilo preostanka regresa.

Bohinjsko jezero Novice Le še 17 slovenskih občin brez okužbe #seznam Jelko Kacin Novice Kacin: Po Čopovi ulici v Ljubljani bom šel z masko #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin