Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 9. 2020,
7.59

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

76

Natisni članek

okužba Koronavirus

Petek, 18. 9. 2020, 7.59

3 leta, 7 mesecev

Tega si res nismo želeli: štirje mrtvi in rekordno število novih okužb #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

76

V Sloveniji so v četrtek ob 3.557 testiranjih, kar je največ doslej, potrdili rekordnih 137 novih okužb z novim koronavirusom. Za boleznijo covid-19 so umrli štirje bolniki. V državi je bilo včeraj 1.116 aktivnih primerov okužbe. V bolnišnici se zaradi okužbe trenutno zdravi 67 bolnikov, od tega enajst na enotah intenzivne terapije, je vlada objavila na Twitterju. 

Skupaj so doslej v Sloveniji potrdili 4.195 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 140 bolnikov s covidom-19. Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da je bilo v četrtek med zaposlenimi v zdravstvu potrjenih 18 okužb, med zaposlenimi v domovih za starejše dve in devet med oskrbovanci domov.

Okužbo so v četrtek potrdili v več kot 60 občinah, največ, 37, so jih zabeležili v Ljubljani, kjer je trenutno 232 aktivnih okužb. Po pet so jih v četrtek potrdili v Kranju in Kamniku, v Mariboru in Šmarju pri Jelšah po štiri, po tri primere okužb so potrdili v občinah Rogaška Slatina, Pivka, Domžale, Ilirska Bistrica, Trbovlje in Slovenj Gradec. V ostalih občinah so potrdili po dve ali eno okužbo.

V državi je bilo sicer v sredo prvič več kot tisoč aktivnih primerov okužbe (1.026), skupno število potrjenih okužb pa je prvič preseglo 4.000.

 

Rusija koronavirus
Novice Po svetu že več kot 30 milijonov okuženih s koronavirusom #video

V Pegazovem domu starejših v Rogaški Slatini število okuženih narašča

V Pegazovem domu starejših občanov v Rogaški Slatini so v četrtek odvzeli brise dvema stanovalcema in eni zaposleni osebi. Brisa enega stanovalca in zaposlenega sta bila pozitivna, kar pomeni, da je v domu trenutno z novim koronavirusom okuženih 16 stanovalcev in pet zaposlenih, je danes za STA povedala direktorica doma Kristina Kampuš.

Vse okužene stanovalce so že v torek premestili v bolnišnice. Zaradi potrjene okužbe je bilo v novomeško bolnišnico premeščenih deset stanovalcev, dva sta na zdravljenju v šempetrski bolnišnici, eden pa v ljubljanskem kliničnem centru.

Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija.
Novice Zaradi koronavirusa sem doma, koliko nadomestila mi pripada?
Preživetje v divjini
Planet TV Brata izkusila, kako je biti talec na samotnem otoku #intervju
Split
Novice Na Hrvaškem 250 na novo okuženih oseb

 

Ne spreglejte