Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 3. 2022,
9.18

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

cena trgovanje zlato PR članek

Torek, 15. 3. 2022, 9.18

2 leti, 1 mesec

Cena zlata je na zgodovinskem maksimumu!

Oglasno sporočilo

Cena zlata je dosegla zgodovinski maksimum. Vse več vlagateljev se zateka k tej plemeniti kovini, ki velja za varno naložbo, saj ohranja vrednost v času krize.

Zlato | Foto:

Fortrade je za vse tiste, ki se želijo naučiti trgovati s ceno zlata prek spleta (t. i. finančne pogodbe za razliko, angl. CFD), pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno zlata na spletu. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Poleg zlata rastejo tudi cene surove nafte, srebra, paladija, platine in plina.

Cena surove nafte je presegla raven sto ameriških dolarjev, kar je nov osemletni maksimum. Proizvodnja nafte v Rusiji se bo verjetno zmanjšala zaradi morebitnih sankcij. Kanada je napovedala, da bo uvedla sankcije na uvoz ruske nafte, pritisk na ZDA in druge države, naj storijo isto, pa narašča.

Paladij je dosegel ceno, ki ni bila zabeležena že več kot šest mesecev. Rusija je največja proizvajalka paladija na svetu in izvoz te plemenite kovine verjetno čakajo podobne težave, kot se pojavljajo pri izvozu surove nafte. Za platino veljajo enaki dejavniki – Rusija je njegova druga največja proizvajalka na svetu, tudi cena platine je dosegla večmesečno najvišjo vrednost.

Viri: Marketwatch, Bloomberg

Pogodbe so v nasprotju s CFD zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da ostanete brez denarja. 80 odstotkov računov vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ne pozabite: izgubite lahko vse, ostane vam le znesek na računu, ki ste ga namenili za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja oziroma si poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ni ponudba ali napeljevanje k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice uporabe. Ne dajemo zagotovil ali jamstev glede pravilnosti ali popolnosti teh informacij; vsakdo na lastno odgovornost sprejema odločitve na podlagi teh informacij. Informacije niso namenjene prebivalcem Združenih držav Amerike ali Belgije in niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali sodni pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade limited.

 

Ne spreglejte