SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Če bi pred osmimi leti vložili sto dolarjev v bitcoin, bi danes imeli 280 milijonov

Bitcoin, bitcoin cash
Foto: Wikimedia Commons
Oglasno sporočilo

Bitcoin je vrsta digitalnega denarja (kriptovaluta), ki je iz leta v leto bolj priljubljena povsod po svetu, tudi v Sloveniji. Od tradicionalnega denarja se razlikuje v tem, da ga ne nadzira nobena institucija, kar pomeni, da nobena banka ne nadzira vašega denarja. Aprila 2010 je bila cena enega bitcoina 0,003 dolarja, medtem ko je danes več kot 8.400 dolarjev.

 

Fortrade, je za vse, ki so zainteresirani, da bi se naučili, kako trgovati z bitcoinom, ali za vse tiste, ki enostavno želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno Bitcoina (tako imenovani CFD-ji). Knjiga je prilagojena vsem nivojem znanja in jo lahko prevzamete prek spodnje povezave.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Med tem je veliko držav razglasilo bitcoin za zakonit, kar je imelo pozitiven vpliv na njegovo ceno. Na Japonskem mnogo trgovskih verig dovoli nakupe z bitcoinom. S tem je postala Japonska največji trg za bitcoin na svetu.

bitcoin

Bitcoin ni pod vplivom vlad držav. Spremlja se z javnim spletnim zapisom, ki je znan pod imenom "blockchain". Končna številka bitcoina je lahko proizvedena skozi proces, ki se imenuje "rudarjenje", kar pomeni reševanje zapletenih matematičnih problemov. Ena od privlačnosti tega načina plačila je, da je plačevanje povsem anonimno.

Brezplačno e-knjigo Kako trgovati s ceno Bitcoina lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več, kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin