SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bojan Kumer iz Omerzelovega ministrstva na čelo Elektro energije

2

termometer

 | Foto:
Družba Elektro energija, hčerinska družba Elektra Ljubljane, ima novo vodstvo. Direktor je namreč s 1. avgustom postal bivši državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Bojan Kumer.

Kumer je na tem mestu nasledil Igorja Podbelška, ki je družbo vodil začasno. Nadzorni svet Elektra energije je Kumra za direktorja s polnim mandatom za štiriletno mandatno obdobje imenoval 9. julija, so pojasnili v družbi. Podbelšek, ki je bil doslej začasni zastopnik Elektra energije, ostaja v družbi.

Kumer je 14. julija podal odstopno izjavo z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor, ki ga je vodil minister Samo Omerzel, vlada pa ga je razrešila z 31. julijem. Za državnega sekretarja je bil sicer imenovan maja lani.

Kumer se je rodil 30. julija 1974. Poklicno pot je začel leta 2001 v Elektru Celje, kjer je 2003 najprej prevzel vodenje nakupa in prodaje električne energije, nato pa še vodenje enote za trženje z elektriko, leta 2004 je postal tudi izvršni direktor trženja z elektriko.

Leta 2008 je končal podiplomski magistrski študij elektrotehniške znanosti na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, nato se je zaposlil v družbi Gen-I, najprej kot vodja projektov za razvoj poslovanja v tujini, leta 2010 pa je prevzel vodenje službe za prodajo v Sloveniji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin