SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Blaž Košorok ostaja na čelu Holdinga Slovenskih elektrarn

2

termometer

 | Foto:
Generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) Blaž Košorok je nadzornemu svetu pojasnjeval ukrepe za sanacijo skupine in odgovarjal na njihova vprašanja.

Nadzorniki so bili z odgovori očitno zadovoljni, saj Košoroka niso razrešili, kot se je omenjalo med možnostmi, so po koncu seje nadzornikov povedali v HSE. Nadzorni svet je od generalnega direktorja želel nekatera pojasnila.

Nadzorni svet HSE, ki ga vodi Miloš Pantoš, je minuli petek razpravljal tudi o možnosti Košorokove razrešitve, a o njegovi zamenjavi niso glasovali, so mu pa dali čas za dodatna pojasnila, je v soboto poročal časnik Dnevnik.

Pantoš je po poročanju spletnega Dela danes pred sejo nadzornega sveta na vprašanje, ali je mogoče pričakovati razrešitev generalnega in finančnega direktorja HSE Blaža Košoroka in Stojana Nikolića, dejal, da bo vse odvisno od odgovorov vodstva HSE in pogovora, ki bo sledil predstavitvi odgovorov, ter da bo nadzorni svet sprejel stališče do odgovorov.

Košorok je moral po neuradnih informacijah Dnevnika pojasnjevati očitke o neučinkovitosti in zamudah pri ukrepih za sanacijo skupine ter kaj je s šesto različico investicijskega načrta za projekt Teš 6 in zakaj so v holdingu toliko časa čakali s sprejemanjem razvojnega načrta ter pripravo načrta finančne in likvidnostne sanacije Teša.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin