SiolNET. Posel danes Novice
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Cene ostajajo enake: bencin in dizel še vedno po evro na liter

0,21

termometer

Bencinska črpalka, bencinski servis, bencin, tankanje
95-oktanski bencin in dizelsko gorivo staneta na bencinskih servisih zunaj avtocest in hitrih cest po en evro za liter. Foto: Matej Leskovšek

Regulirani ceni pogonskih goriv bosta po zvišanju trošarin tudi v naslednjem 14-dnevnem obdobju ostali nespremenjeni. 95-oktanski bencin in dizelsko gorivo staneta na bencinskih servisih zunaj avtocest in hitrih cest po en evro za liter.

Vlada je v ponedeljek na dopisni seji z današnjim dnem zvišala trošarino za bencine z 0,50218 evra na 0,51421 evra na liter, trošarino za plinsko olje za pogon pa z 0,41879 evra na 0,46703 evra na liter.

Bencin nazadnje manj kot evro za liter aprila 2009

S tem je ohranila drobnoprodajno ceno teh dveh energentov na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest pri enem evru za liter, kolikor znaša od 7. aprila. Bencin je nazadnje manj kot evro za liter stal aprila 2009, dizelsko gorivo pa je točno evro za liter stalo marca 2016, poroča STA.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane. Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin