SiolNET. Posel danes Novice
2,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Avstrijci podpisali pogodbo za nakup Tobačne mesta

2,14

termometer

Tobačna
Foto: STA

Avstrijska družba RM Bauträger je podpisala pogodbo za nakup kompleksa Tobačna mesto za 25 milijonov evrov in je skladno s pogodbo tudi nakazala aro, je povedal stečajni upravitelj družbe Imos-G Grega Erman. Pričakuje, da postopek sicer verjetno ne bo zaključen pred septembrom.

"Glede na vse odložne pogoje v pogodbi ne pričakujem, da bi bil postopek lahko zaključen pred septembrom, tudi če ne bo nobenih ugovorov ali pritožb, ki pa so v tem postopku pričakovani," je povedal stečajni upravitelj družbe Imos-G Grega Erman.

Tobačna mesto Posel danes Tobačna mesto znova naprodaj za 23 milijonov evrov

Stečajni upravitelj izločil ponudbo slovenskega izseljenca Vincenca Grabnarja

Upravitelj je družbo iz Celovca izbral na zadnjem zbiranju ponudb, v okviru katerega je prejel dve popolni ponudbi, dve pa sta bili nepopolni in ju je zato izločil. Popolni ponudbi so poslale družba Bauträger, ki je ponudila 25 milijonov evrov, ter družbi KPL in MG Mind, ki je lastnica KPL. Omenjeni družbi sta ponudili 23,1 milijona evrov.

Med ponudbami je bila tudi ponudba slovenskega izseljenca v Nemčiji Vincenca Grabnarja, ki bi skupaj z nemškimi vlagatelji prek družbe VG Dienstleistungen kompleks kupil za 36,2 milijona evrov, vendar pa jo je Erman izločil, ker ponudnik ni predložil bančne garancije. Grabnar je junija za časnik Delo dejal, da bodo skušali svojo ponudbo še dopolniti, če bo stečajni upravitelj v to privolil.

Tobačna mesto Posel danes Za Tobačno mesto ni bilo ponudb

KPL prek sodišča poskušal razveljaviti zbiranje zavezujočih ponudb

KPL je medtem želel prek sodišča doseči razveljavitev zbiranja zavezujočih ponudb oziroma objave obvestila o izidu postopka, a mu to ni uspelo. Trdil je, da je že lani ob zbiranju nezavezujočih ponudb oddal zavezujočo ponudbo za 23,1 milijona evrov in da bi moral upravitelj izbrati njegovo ponudbo.

Projekt Tobačna mesto zajema zemljišča na območju nekdanje tobačne tovarne med Tržaško in Bleiweisovo cesto, na katerih je predvidena gradnja okoli 600 stanovanj v devetih stolpnicah, v katerih bi bili tudi trgovski in poslovni prostori, ter hotela s kongresno ponudbo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin