Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 1. 2018,
10.11

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

2

Natisni članek

ARSO Kolizej

Petek, 19. 1. 2018, 10.11

6 let, 3 mesece

Arso izdal okoljevarstveno soglasje za novi Kolizej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

2

Kolizej, Jože Anderlič | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Agencija za okolje (Arso) je izdala okoljevarstveno soglasje družbi Greenbay Tivoli za gradnjo vile in palače Schellenburg, ki bosta stali na mestu nekdanjega Kolizeja, poroča današnji Dnevnik. Kot smo že decembra poročali na Siol.net, naj bi se južnoafriški sklad Greenbay želel umaknil iz investicije. 

V družbi Reitenburg, ki jo je Greenbay pooblastil za pridobivanje omenjenega soglasja, so novembra lani opozorili na počasno delo Agencije za okolje, zaradi katerega naj bi južnoafriški sklad, ki je lastnik družbe Greenbay Tivoli, izgubljal upanje na pridobitev potrebnih dovoljenj.


Preberite še:


Izdaja okoljevarstvenega soglasja je zamujale že na začetku, saj je Arso vlogo dobila v začetku marca 2017, obravnavati pa jo je začela šele 16. junija, kar je pozneje kot v predpisanem roku. Na Arsu so vzroke za zamudo pojasnili z dejstvom, da so imeli na mizi veliko število prejetih vlog za izdajo okoljevarstvenih soglasij, ki so prav tako že čakale na obravnavo.

Na mestu Kolizeja je predvidena gradnja vile Schellenburg, v kateri bo 15 stanovanj. Palačo Schellenburg bosta sestavljala dva povezana objekta, in sicer trikotni poslovni objekt ob Gosposvetski cesti ter stanovanjski objekt v obliki črke H, v katerem bo 112 stanovanj. Gradnja naj bi trajala 30 mesecev, celotna investicija pa je ocenjena na 70 milijonov evrov. | Foto: Arso Na mestu Kolizeja je predvidena gradnja vile Schellenburg, v kateri bo 15 stanovanj. Palačo Schellenburg bosta sestavljala dva povezana objekta, in sicer trikotni poslovni objekt ob Gosposvetski cesti ter stanovanjski objekt v obliki črke H, v katerem bo 112 stanovanj. Gradnja naj bi trajala 30 mesecev, celotna investicija pa je ocenjena na 70 milijonov evrov. Foto: Arso

Glede na izdano soglasje bo moral investitor v času gradnje postaviti štiri metre visoko zaščitno ograjo. Gradbena dela, ki bodo povzročala veliko hrupa, bodo lahko potekala samo ob delovnih dneh, in sicer med 8. in 16. uro. Okoljevarstveno soglasje med drugim predpisuje tudi, da se bo gradnja na območju Kolizeja morala ustaviti, če se bodo na sosednjih stavbah pokazale poškodbe, ki bi bile posledica gradnje.

Južnoafriški sklad Greenbay je zemljišče in projekt za gradnjo palače in prestižne vile kupil leta 2016 od družbe Tivoli projekt, ki je bila v lasti družbe poslovneža Jožeta Anderliča. Ob prodaji zemljišča naj bi se Anderlič z Južnoafričani dogovoril, da bo Greenbay zagotovil denar, njegova Kranjska stavbna družba pa bo gradila.

A po poročanju Financ naj bi Južnoafričani nepremičnino, ki so jo od Anderliča kupili za 18,8 milijona evrov, kmalu prodali. Kupec naj bi bila družba Industrieliegenschaftenverwaltung s sedežem na Dunaju. Ta je po podatkih iz Ajpesa 28. decembra lani ustanovila družbo ILAG Tivoli, njeni direktorji pa so Avstrijca Claudia Gröschl in Alexander Hartig ter Anderličeva žena Tina Anderlič Jelenc. Kot poročajo Finance, naj bi gradnjo vile in palače Schellenburg financirali Avstrijci, gradila pa naj bi Anderličeva družba.

Ne spreglejte