SiolNET. Posel danes Novice
5,48

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Adrijine pilote snubijo pri Emirates, kabinsko osebje pri Wizz Air #video

5,48

termometer

Ob stečaju Adrie Airways se postavlja vprašanje, kje bodo nove službe našli piloti in člani kabinskega osebja propadlega letalskega prevoznika. Medtem ko so se v javnosti že pojavile informacije, da naj bi se za Adrijine pilote zanimal poljski Lot, bodo danes v Ljubljani nove pilote iskali predstavniki letalske družbe Emirates. Za Adrijino kabinsko osebje se zanima madžarski Wizz Air, katerega predstavniki bodo razgovore s kandidati v Ljubljani opravili v petek.

Pogovori s potencialnimi kandidati so napovedani ob 10. in 14. uri v ljubljanskem hotelu Plaza. Kot je razvidno s spletne strani letalske družbe s sedežem v Dubaju v Združenih arabskih emiratih, pri Emirates v svoj kolektiv vabijo nove pilote.

Adria Airways Posel danes Novo upanje na pogorišču Adrie Airways: povezovanje s tujim prevoznikom #video

Za Adrijino kabinsko osebje se medtem močno zanima madžarski nizkocenovni letalski prevoznik Wizz Air. Informativni pogovori s kandidati bodo potekali v petek od 10. ure dalje v ljubljanskem City Hotelu.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik Novice Bodo poleti z Brnika zdaj cenejši ali dražji kot z Adrio? #intervju

Adrijinim zaposlenim začeli vročati odpovedi

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je v ponedeljek zaposlenim v Adrii Airways  začel vročati odpovedi pogodb o zaposlitvi. Delavcem je s tem začel teči 15-dnevni odpovedni rok. Kdaj bodo odpovedi prejeli vsi zaposleni, Pustatičnik še ni mogel napovedati. Nekaj Adrijinih zaposlenih je trenutno v tujini; ti bodo odpovedi prejeli po pošti, je pojasnil.

Adria Airways Foto: Klemen Korenjak

Komentarji

11

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slomevzha1 / 10.10.2019. ob 09:49 +14 - 1

  Prav je, da piloti in kabinsko osebje dobijo čimprej nove službe, ker so najmanj krivi za vse, kar se dogaja okrog Adrie. Razni poslovneži, špekulanti in podobna navlaka, ki so dejansko potopili Adrio, bodo že poiskali novo žrtev.

  +14 - 1
 • MarkJurko / 10.10.2019. ob 10:20 +7 0

  Dve zadevi. Madžarski nizkocenovni, preživi z dokaj poceni vozovnicami, Adria z zelo dragimi ne. Ja, kot povsod pri naših propadlih firmah, delavci niso krivi, ker za te zadeve skrbi vodstvo. Ne razumem, če nekdo izčrpa podjetje in gre v stečaj, kako lahko dobi enako priložnost v drugem podjetju. Taki ljudje bi morali na cesto in nikoli več na kako vodilno mesto, denarja pa si tako ali tako nagrebejo, da živijo še naprej brez pomanjkanja.

  +7 0
 • Dekammeron / 10.10.2019. ob 15:12 +4 0

  Vsi govorijo samo o pilotih in stevardesah, kaj pa še enkrat toliko zapolsenih v Adrii, ki prav tako niso nič krivi za nastalo situacijo in ki so v večini prejemali bistveno nižje plače kot leteče osebje?

  +4 0
delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin