SiolNET. Posel danes Novice
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Adria Airways in Air Canada z dogovorom o poletih pod skupno oznako

0,60

termometer

Adria Airways
Adria Airways je sicer lansko leto sklenila s 5,4 milijona evrov čiste izgube predvsem zaradi rasti cene goriva. Prihodki so se v primerjavi z letom 2016 okrepili za 1,7 odstotka in se ustavili pri 159,2 milijona evrov. Po neuradnih podatkih, ki jih navajajo mediji, naj bi z izgubo končali tudi letošnje leto, izguba pa naj bi bila ena najvišjih v zgodovini podjetja. Foto: Adria Airways

Adria Airways in družba Air Canada sta podpisali dogovor o izvedbi poletov pod skupno oznako, tako imenovani code share dogovor, so sporočili iz domačega letalskega prevoznika. Kot so pojasnili, bo tako Air Canada pod svojo oznako tržil polete iz več kanadskih mest s povezavo na polete Adrie iz Bruslja, Frankfurta in Münchna do Ljubljane.

Družba Air Canada bo v skladu z unilateralnim dogovorom pod svojo oznako tržila polete iz Calgaryja, Montreala, Toronta in Vancouvra s povezavo na polete Adrie Airways iz omenjenih evropskih mest do Ljubljane.

V Adrii so ob tem zapisali, da sodelovanje med družbama potnikom omogoča večjo izbiro storitev in pogojev za potovanje na omenjenih povezavah. Poleti pod skupno oznako so že na voljo pri vseh pooblaščenih prodajnih mestih Air Canada.

Adria. Novice Kaj se dogaja z Adrijinimi letali? #video

Oktobra z nemško Lufthanso sklenili dogovor o sodelovanju

V Adrii so sicer v zadnjem obdobju sklenili več dogovorov s tujimi prevozniki. Med drugim so oktobra z nemško Lufthanso sklenili dogovor o sodelovanju, po katerem bo nemškemu letalskemu prevozniku v času zimske sezone oddajala vsa tri Airbusova letala. V Adrii oddajanje letal vključno s posadko vidijo kot odlično poslovno priložnost, v tem segmentu pa si letos obetajo tudi največjo rast prihodkov.

Pahor letalo Novice Težave z dimom na letalu Adrie Airways okusil tudi Borut Pahor Adria Airways Novice Adrijin potnik: Motorja sta potihnila. Pilot nas je obvestil, da poti ne moremo nadaljevati.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin