SiolNET. Posel danes Služba
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenec ima idejo, kako mladim skrajšati vse daljšo pot na trg dela

0

termometer

Klemen Selakovič
Foto: Osebni arhiv

Pomanjkanje izkušenj je pogosto razlog, da mladi Slovenci ne prestanejo niti prvega sita pri iskanju zaposlitve. Klemen Selakovič meni, da v tej fazi pomembno vlogo igra življenjepis, zato je zgradil platformo, ki naj bi mladim pomagala, da bodo lažje naredili dober prvi vtis na delodajalca.

Konec aprila letos je bilo v Sloveniji brez dela 24.700 mladih, kar je okrog četrtina vseh brezposelnih. Primerjava s podatki za leto 2008 kaže, da se je število mladih brezposelnih od takrat povečalo za dobro tretjino.

Tudi 25-letni ekonomist Klemen Selakovič, ki se je pozneje posvetil grafičnemu oblikovanju, je po lastnih besedah potreboval kar nekaj časa, da je dobil prvo zaposlitev. Zaposlil se je v podjetju, ki se ukvarja z načrtovanjem spletnih strani. Ugotovil je, da je pomemben prvi stik z delodajalcem - to pa je ponavadi življenjepis. Oblikoval je platformo Your CV Project, v okviru katere Selakovič mladim na podlagi preverjenega grafičnega osnutka oblikuje življenjepis.

"Platforma mladim omogoča, da na potencialne delodajalce naredijo vtis tudi brez pomenljivih delovnih izkušenj. Če teh nimaš, je zelo pomembno, da izstopaš na drugih področjih," meni Selakovič, ki želi s tem spodbuditi ambiciozne posameznike, da se aktivirajo in naredijo samozavesten korak k prvi zaposlitvi.

Storitev je brezplačna, v prihodnje pa Selakovič razmišlja o širitvi ponudbe, pri čemer ima v mislih na primer dodajanje storitve kariernega svetovanja. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 131
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin