Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2017,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Sportanzo

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Natisni članek

advertorial Adecco zaposlovanje Petrol Edo Murić

Sreda, 6. 9. 2017, 7.00

2 meseca, 1 teden

Najnovejša taktika za pridobivanje novega kadra

Vsebino omogoča Sportanzo

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Jelena in Natalija sta se odločili, da bosta dali vse od sebe. Po napornih pogovorih sta se uvrstili v glavne kvalifikacije za delovno mesto prodajalca na Petrolovih bencinskih servisih. Preverite, kako so šli preizkusi in kdo je bil njuna prva stranka.

adecco petrol | Foto:

Iskanje dela je kot neke vrste prvenstvo, ki ga vsak začne že kot dijak oziroma študent. Kako dobro se bo odrezal, je odvisno od številnih dejavnikov, med katerimi sta tudi drznost in pripravljenost na različne izzive.

Tudi podjetja se v to igro podajajo z različnimi taktikami, med njimi so nekatera še posebej inovativna.

Najnovejša taktika za pridobivanje novega kadra

adecco petrol | Foto:

V iskanju novih zaposlenih se je agencija za kadrovsko svetovanje Adecco povezala s Košarkarsko zvezo Slovenije in njenimi partnerji. Skupaj so iskali kandidate, ki se bodo najbolje izkazali kot sodelavci v trženju in prodajalci. Med drugim je v akciji novo delovno silo iskalo tudi podjetje Petrol.

Kandidatki, ki sta se na razgovorih za delovno mesto prodajalca na Petrolovih bencinskih servisih prebili skozi prvo sito, sta se znašli pred nenavadnim izzivom. Še slutili nista, da ju "v zasedi" čaka eden najbolj borbenih košarkarjev slovenske reprezentance Edo Murić, sicer član turškega kluba Banvit.

Adecco jima je pripravil preizkus, v katerem sta se morali izkazati na svojem potencialnem delovnem mestu, torej kot pravi prodajalki. Njuna stranka je bil prav Edo Murić. Očitno sta se obe zelo izkazali, saj so se pri Petrolu odločili, da v službo vzamejo kar obe dekleti.

Oglejte si video:

Preverite, kako so izbirali kandidata za agencijo Adecco.

Resnično si želi delati

adecco petrol | Foto:

"Na akcijo Adecca sem se prijavila zaradi želje po novi zaposlitvi in zaradi novega delovnega izziva. Preizkus, ki me je čakal, je bil zanimiv, delo dinamično. Vse skupaj je minilo zelo hitro. Presenečenje s košarkarjem je zagotovo uspelo. To službo si želim zaradi varnosti in ker si resnično želim delati," je povedala Jelena Hribar, kandidatka za delovno mesto prodajalke.

Presenečenje jo je povsem šokiralo

adecco petrol | Foto:

Med izbranimi kandidatkami je bila tudi Natalija Huber: "Za to delovno mesto sem se prijavila, ker si želim novih izzivov in službe. Skozi uvajanje sem spoznala, da gre za dinamično delo, kjer se vseskozi nekaj dogaja, bistvo vsega pa je, da stranke iz Petrola odidejo zadovoljne. Glede izziva s košarkarjem sem čisto brez besed. Lepo presenečenje je bilo, nekaj, kar sicer ne pričakuješ na razgovoru za službo, ko pomisliš, da bi se vnaprej pripravil nanj."

Tudi Eda Murića je akcija razveselila

adecco petrol | Foto:

Edo Murić, ki se veliko bolje kot pred kamero počuti pod košarkarskim košem, se je odlično odrezal tudi kot naključni kupec na bencinskem servisu.

"Všeč mi je bilo, da sta se kandidatki odločili preizkusiti v novih vlogah. Obe sta se dobro odzvali. Vesel sem, da sem bil del te zgodbe. Bili sta zelo prijetni, na trenutke celo tako mirni, da sem imel občutek, da je to del scenarija. Na koncu sem se prepričal, da nista ničesar vedeli vnaprej. Lahko rečem, da sta me presenetili, samo bi se na njunem mestu odzval drugače," je povedal Edo Murić.

Izbira kandidatov

Izbira pravega kadra je eden izmed pomembnejših korakov, ki vodijo do uspešnosti poslovanja podjetja. Izbirni postopek se je začel z zbiranjem prijav kandidatov.

Zainteresirane kandidate, ki so ustrezali razpisnim pogojem, so na Adeccu povabili na prvi krog razgovorov, kjer so s kompetenčnim vprašalnikom preverili ključne kompetence, ki so pomembne za zasedbo posameznega delovnega mesta. S kandidati, ki so bili lokacijsko oddaljeni, so opravili tudi razgovore prek Skypa.

Ko so opravili prvi krog razgovorov, so najustreznejše kandidate povabili še na drugi krog razgovorov v prostorih podjetij. Skupaj s kadrovsko službo so nato izbrali najboljša dva kandidata, ki sta se udeležila enega od končnih preizkusov – praktičnega dela v Zrečah. Po tem je sledila končna odločitev o zaposlitvi kandidatov.

"S spremembami na trgu dela se spreminja tudi proces rekrutacije in selekcije kandidatov. Vse pomembneje je, da so podjetja zaželeni zaposlovalci, da skrbijo za blagovno znamko delodajalca, svoje zaposlene in znajo kandidatom privlačno predstaviti priložnosti v svojem podjetju," je o izbiri kandidatov povedala Viviana Žorž, vodja trženja in odnosov z javnostmi, Adecco H. R.

 

Ne spreglejte