Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
7.54

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Sportanzo

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Video: vzivo.si

Natisni članek

Klemen Prepelič advertorial Adecco zaposlovanje

Petek, 1. 9. 2017, 7.54

2 meseca, 2 tedna

Klemen Prepelič bi se težko odločil samo za enega

Vsebino omogoča Sportanzo

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević

Video: vzivo.si

Šport in poslovni svet sta že od nekdaj močno povezana. Tokrat lahko spremljamo poletno akcijo Adecca, v kateri so v glavnih vlogah slovenski košarkarji in kandidati za nova delovna mesta v različnih slovenskih podjetjih.

adecco klemen prepelič | Foto:

Kadrovska agencija s posluhom za ljudi in šport

V iskanju novih zaposlenih se je agencija za kadrovsko svetovanje Adecco povezala s Košarkarsko zvezo Slovenije in njenimi partnerji. Skupaj so iskali kandidate, ki se bodo najbolje izkazali kot sodelavci v trženju, zavarovalni zastopniki in prodajalci.

Oglejte si video:

Kdo bo delal kot novi sodelavec v marketingu?

V okviru poletne akcije je nove zaposlene iskala tudi agencija Adecco, in sicer za delovno mesto v oddelku za marketing. Novi zaposleni bi opravljal tudi naloge specialista za rekrutacijo na družabnih omrežjih.

adecco klemen prepelič | Foto:

Dva kandidata, ki sta se na razgovorih prebila skozi sito, sta se znašla pred posebnim izzivom. Doletela ju je namreč posebna čast, da sta se za en dan preizkusila na želenem delovnem mestu. Pri podjetju Adecco so se odločili, da bodo delovno mesto v marketingu ponudili kandidatki Nini Antolin.

Začetna nervoza je hitro izpuhtela

adecco nina antolin | Foto:

"Nervozna sem bila predvsem pred preizkusom, ker nisem vedela, kaj me čaka. To delo namreč opravljam prvič. Takšen preizkus je bil odličen način, da v praksi vidim, kaj delodajalec na tem delovnem mestu od kandidatov pričakuje. Gre za novo področje in tako si nisem čisto natančno predstavljala, kaj in kako," je povedala Nina Antolin, kandidatka za delovno mesto sodelavec v marketingu in specialist za rekrutacijo na družabnih omrežjih, ki je službo na koncu tudi dobila.

Košarkar pripravljen na sodelovanje

adecco klemen prepelič | Foto:

"Košarkar, ki je z mano sodeloval na preizkusu, je bil na srečo povsem sproščen in zabaven. Mogoče je prav zato vse skupaj lažje steklo. Kot stranka je bil pozoren in pripravljen na sodelovanje. To delo si želim opravljati, ker me marketing in družabna omrežja zanimata. Če lahko opravljam to dvoje skupaj in najdem pravi kader, da pomagam nekomu do službe, še toliko bolje," je navdušeno dodala Nina.

Nadgraditi šolsko znanje s praktičnim delom

adecco | Foto:

Poleg Nine Antolin se je za delovno mesto potegoval tudi Matic Žmuc. "Preizkus se mi je zdel zanimiv, inovativen, bil je drugačen od klasičnih postopkov izbire kandidatov za službo in zato dobrodošla sprememba. Nanj sem se prijavil, saj sem želel znanje s fakultete nadgraditi s praktičnimi izkušnjami. To delovno mesto je izjemna priložnost. Vsako stranko obravnavaš enako, ji ponudiš najboljšo storitev, ne glede na to, ali ti nasproti sedi znani košarkar ali kdorkoli drug. Kot stranka je bil zelo sproščen, nezahteven in pripravljen na dolgoročno sodelovanje," je po preizkusu povedal Matic Žmuc.

Ne bi se mogel odločiti, kdo je bil boljši

adecco klemen prepelič | Foto:

Nad obema kandidatoma je bil nadvse navdušen tudi košarkar Klemen Prepelič.

"Glede na to, da je bil to njun prvi resnejši razgovor in glede na to, kako mlada sta, sta bila dobro pripravljena. Oba sta bila prepričljiva v novi vlogi in ne bi se mogel odločiti, kdo je bil boljši. Vsak me je prepričal na svoj način. Želim jima vse najboljše, novi delodajalec zagotovo ne bo razočaran nad njima," je povedal slovenski reprezentančni branilec Klemen Prepelič, ki bo v prihodnji sezoni branil barve kluba Paris Levallois iz Pariza. Lani je igral v klubu Limoges v prvi francoski ligi.

Izbira kandidatov

adecco klemen prepelič | Foto:

Izbira pravega kadra je eden izmed pomembnejših korakov, ki vodi do uspešnosti poslovanja podjetja. Izbirni postopek se je začel z zbiranjem prijav kandidatov.

Zainteresirane kandidate, ki so ustrezali razpisnim pogojem, so na Adeccu povabili na prvi krog razgovorov, kjer so s kompetenčnim vprašalnikom preverili ključne kompetence, ki so pomembne za zasedbo posameznega delovnega mesta. S kandidati, ki so bili lokacijsko oddaljeni, so opravili tudi razgovore prek Skypa.

Ko so opravili prvi krog razgovorov, so najustreznejše kandidate povabili še na drugi krog razgovorov, ti so bili v prostorih podjetij. Skupaj z njihovo kadrovsko službo so nato izbrali najboljša dva kandidata, ki sta se udeležila enega od končnih preizkusov – praktičnega dela v Zrečah. Po tem je sledila končna odločitev o zaposlitvi kandidatov.

"S spremembami na trgu dela se spreminja tudi proces rekrutacije in selekcije kandidatov. Vse pomembneje je, da so podjetja zaželeni zaposlovalci, da skrbijo za blagovno znamko delodajalca, svoje zaposlene in znajo kandidatom privlačno predstaviti priložnosti v svojem podjetju," je o izbiri kandidatov povedala Viviana Žorž, vodja trženja in odnosov z javnostmi, Adecco H. R.

Ne spreglejte