Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2016,
10.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

planinska koča

Petek, 12. 2. 2016, 10.53

6 let, 7 mesecev

Idealna služba za vas? Osupljivi razgledi, svež zrak in … ja, polne roke dela.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Številna planinska društva v teh dneh pospešeno iščejo oskrbnike za svoje planinske koče. Večina razpisov se izteče konec februarja, zato pohitite s pregledom prostih delovnih mest.

Več slovenskih planinskih koč išče novo delovno silo, ki bi prevzela vajeti pred začetkom letošnje poletne planinske sezone. Večina razpisov se izteče konec februarja, iščejo pa večinoma oskrbnike in kuharje.

Delovno razmerje se običajno sklene za od tri do pet let, - če sta obe stranki zadovoljni, sodelovanje lahko postane dolgoročnejše, v nasprotnem primeru pa se lahko tudi predčasno konča - plačilo pa je odvisno od planinskega društva in koče, v kater boste našli delo, nam je pojasnil Dušan Prašnikar, strokovni sodelavec gospodarske komisije Planinske zveze Slovenije (PZS).

Delo v planinski koči je lahko sanjsko, saj ponuja bivanje v neokrnjeni naravi s prečudovitimi razgledi, po drugi strani pa tudi izredno zahtevno, saj je ob sončnih koncih tedna treba pošteno zavihati rokave in pljuniti (seveda ne dobesedno) v roke.

V Prešernovi koči na Stolu iščejo skrbnika in kuharja

Planinsko društvo Javornik – Koroška Bela, ki upravlja s Prešernovo kočo na Stolu išče zanesljiv, skrben, pošten, prijazen kader in ekipno naravnan kolektiv.

Za obdobje med 4. junijem in 18. septembrom 2016 iščejo oskrbnika/oskrbnico in kuharja/kuharico.

Vloge z navedbo in dokazili o usposobljenosti ter dozdajšnjih izkušnjah pošljite na naslov: Planinsko društvo Javornik - Koroška Bela, Cesta Borisa Kidriča 37 C, 4270 Jesenice ali na elektronski naslov: pd.javkb@gmail.com, najpozneje do 29. februarja 2016.

Več informacij lahko dobite na telefonski številki 051 345 806 (Olga Oven) ali na spletni strani Planinske zveze Slovenije.

Nova Planinska koča na Mrzl'ku išče oskrbnika

Planinsko društvo Žiri razpisuje delovno mesto oskrbnika v svoji novi planinski koči na Mrzl'ku. Delo poteka ob sobotah, nedeljah in praznikih vse leto, za vnaprej najavljene skupine pa tudi med tednom.

Vloge skupaj z življenjepisom, opisom izkušenj in sposobnosti pošljite na naslov Planinsko društvo Žiri, Loška cesta. 17, 4226 Žiri, najkasneje do 25. februarja 2016. Na pisemsko ovojnico dodajte pripis Prijava – ne odpiraj!

Več informacij dobite na telefonski številki 031 452 860 (Janez Kosmač), na elektronskem naslovu pdziri@pzs.si ali na spletni strani Planinske zveze Slovenije.

V Domu na Uršlji gori prosto delovno mesto za oskrbniški par

Planinsko društvo Prevalje objavlja razpis za oskrbniški par v Domu na Uršlji gori. Delo bo potekalo med 15. aprilom in 15. oktobrom 2016.

Vlogo s predstavitvijo dozdajšnjih izkušenj pošljite najpozneje do 20. februarja 2016 na naslov: Planinsko društvo Prevalje, p.p. 50, Trg 54, 2391 Prevalje ali na elektronski naslov pd.prevalje@t-1.si, več informacij pa dobite na telefonski številki 041 612 586 (Jože Merc) ali na spletni strani Planinske zveze Slovenije.

Dom na Menini planini išče oskrbnika z vizijo

Planinsko društvo Gornji Grad gospodari z Domom na Menini planini. Za obdobje med 1. majem in 30. oktobrom 2016 iščejo oskrbnika - najemnika za delo v domu. Prijava na javni razpis naj vsebuje:

• življenjepis s poudarkom na izkušnjah s področja razpisanega dela, • preostale izkušnje na področju planinstva, • vizijo oskrbovanja Doma na Menini planini.

Vlogo pošljite priporočeno in pripisom "razpis za oskrbnika-najemnika" najpozneje do ponedeljka, 29. februarja 2016 na naslov Planinsko društvo Gornji Grad, Menina 1, p. p. 4, 3342 Gornji Grad.

Podrobnosti glede razpisnih pogojev in preostale dodatne informacije najdete v novici PD Gornji Grad išče oskrbnika ali najemnika Doma na Menini.

Na Goriškem več prostih delovnih mest v gorah

Planinsko društvo Nova Gorica objavlja razpis za več različnih delovnih mest za delo v svojih planinskih kočah za leto 2016. Delo bo potekalo v poletni planinski sezoni, predvidoma od junija do konca septembra.

V Domu dr. Klementa Juga v Lepeni in Gomiščkovem zavetišču na Krnu iščejo oskrbnika/oskrbnico in kuharja/kuharico.

V Planinskem domu pri Krnskih jezerih so poleg delovnih mest oskrbnika in kuharja razpisali tudi delovno mesto za pomočnika.

Vloge s priloženim življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite najkasneje do 18. februarja 2016 na naslov Planinsko društvo Nova Gorica, Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica ali na elektronski naslov planinskod.novagorica@siol.net. V vlogi ne pozabite navesti osebnih podatkov, delovnega mesta na katerega se prijavljate ter planinske koče na kateri želite delati.

Podrobnosti glede razpisnih pogojev in preostale dodatne informacije najdete v novici Prosta delovna mesta v kočah PD Nova Gorica.

PD Moravče išče najemnika ali oskrbnika Planinskega dom na Uštah

Planinsko društvo Moravče, ki gospodari s Planinskim domom na Uštah bo z izbranim ponudnikom sklenilo triletno pogodbo o sodelovanju z možnostjo podaljšanja.

Na razpis se lahko prijavijo pravne in fizične osebe, ki izpolnjujejo pogoje za opravljanje dejavnosti. V upravljanje dajejo celoten objekt, v najem pa le pritličje in mansardo. Kletne prostore po dogovoru.

Vlogo oz. izpolnjen razpisni obrazec, skupaj s prilogami najkasneje do 15. februarja 2016 pošljite priporočeno na poštni naslov Planinsko društvo Moravče, p.p. 7, 1251 Moravče - s pripisom "ne odpiraj – razpis za oskrbnika ali najem planinskega doma."

Podrobnosti glede razpisnih pogojev ter ostale dodatne informacije najdete v novici PD Moravče išče najemnika ali oskrbnika Planinskega dom na Uštah.

Planinsko društvo Jesenice išče oskrbnike, natakarje, kuharje in sobarje

Planinsko društvo Jesenice objavlja razpis za več različnih delovnih mest za delo v svojih planinskih kočah za leto 2016.

Delo bo potekalo v poletni planinski sezoni, razen v primeru Erjavčeve koče na Vršiču, ki je odprta tudi pozimi (med konci tedna, prazniki in šolskimi počitnicami).

Za vsa delovna mesta PD Jesenice zagotavlja redno plačilo in stimulativno nagrajevanje.

Razpisana delovna mesta:

Erjavčeva koča na Vršiču potrebuje oskrbnika oz. oskrbnico in kuharja oziroma kuharico za delo v poletni (od 15. aprila do 30. septembra) in zimski sezoni (konci tedna, prazniki, šolske počitnice).

V Koči pri izviru Soče (od 20. aprila do 30. septembra) iščejo oskrbnika, kuharja in prodajalca v kiosku.

Koča na Golici (od 25. aprila do 30. oktobra) išče oskrbnika in kuharja, podobne zahteve imajo tudi v Zavetišču pod Špičkom (od 1. julija do 30. septembra). V Tičarjevem domu na Vršiču (od 15. maja do 15. oktobra) razpisujejo dve prosti mesti za delo kuharja, natakarja, sobarja in oskrbnika.

Vloge s priloženim življenjepisom in dokazili o izpolnjevanju pogojev pošljite najpozneje do 20. februarja 2016 na naslov PD Jesenice, Cesta železarjev 1, 4270 Jesenice ali na elektronski naslov plan.drustvo@siol.net.

Podrobnosti glede razpisnih pogojev ter ostale dodatne informacije najdete v novici Prosta delovna mesta v kočah PD Jesenice.

V Domu Zorka Jelinčiča na Črni Prsti iščejo oskrbniški par

Planinsko društvo Podbrdo išče oskrbniški par za delo v Domu Zorka Jelinčiča na Črni prsti. Delo bo potekalo med 19. junijem in 18. septembrom 2016, zaželjeno pa je tudi znanje tujih jezikov.

Vlogo lahko najpozneje do 31. marca 2016 pošljete na elektronski naslov pdpodbrdo73a@gmail.com ali na poštni naslov PD Podbrdo (Podbrdo 73 a, 5243 Podbrdo). Podrobnosti glede razpisnih pogojev in preostale dodatne informacije najdete v novici Razpis za oskrbovanje Doma Zorka Jelinčiča na Črni prsti.

Ne spreglejte