Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2020,
11.12

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Brane T. Červek Planet TV Preživetje v divjini

Petek, 9. 10. 2020, 11.12

3 leta, 6 mesecev

Preživetje v divjini

Izklesana brata tokrat čaka drugačna preizkušnja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

V naslednji oddaji Preživetje v divjini, ki bo na sporedu v torek ob 21. uri na Planetu, bo na sporedu nekoliko drugačna preizkušnja. Polbrata Adis in Aleks, ki sta se bratsko povezala šele pred štirimi leti, bo Brane T. Červek peljal na posebno preživetje. Tokrat ne bomo spremljali brodoloma, ampak iniciacijo, ki pomeni smrt starega in začetek nečesa novega. Pred preizkušnjo smo se pogovarjali s starejšim od bratov, Adisom, ki je priznal, da ima pred preizkušnjo tudi nekaj pomislekov.

Preživetje v divjini
Planet TV Zanimiv izziv, ki vas z nekaj sreče pripelje do odlične ure Garmin #video 360°

Povedala sta, da sta se bratsko povezala šele pred štirimi leti. Nam lahko kaj več poveste o tem? 

Spoznala sva se, ko je bil Aleks star tri leta. Okoliščine pri ločitvi mojih staršev so bile pač take, da sva se začela družiti razmeroma pozno. Z očetom, pri katerem je živel polbrat, sva se v mojih otroških letih redkeje videvala, tako da posebnega stika nisva imela. Tudi sicer je on precej mlajši in tako zaradi starostne razlike nisva imela istih zanimanj. V časih moje pubertete sva bila z očetom večkrat dalj časa sprta, tako da se z bratom niti takrat nisva pogosto videla. Od njegovega 14. leta pa sva se začela aktivno družiti. Medtem sem tudi sam postal oče in bratu sem želel biti vzor. Začel se je zgledovati po meni in zdaj naju družijo podobne stvari, čeprav morda njegove poslikave telesa in pričeska kažejo ravno nasprotno. Ampak kdo sem jaz, da bi obsojal (smeh, op. p.).

Preživetje v divjini | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Kako pogosto se zdaj družita in kaj najraje počneta skupaj?

Predvsem ob koncu tedna najdeva čas, saj je moj urnik med tednom precej natrpan. Starševske in družinske obveznosti, delo in rekreativni šport. Ko sva z bratom skupaj, zbudiva otroka v sebi. Čas pa najraje posvetiva treningom v fitnesu, bodibildingu, streetworkoutu. Poleti pa greva skupaj tudi plavat in kolesarit.

Preživetje v divjini | Foto:

Oba imata tudi izjemno izklesano telo. Kako pogosto trenirata?

Jaz treniram od tri- do petkrat na teden. Odvisno od utrujenosti in prostega časa. V svetu fitnesa sem skoraj deset let. Pri osemnajstih letih sem, kot nemalo najstnikov, padel v depresijo, pri tem pa nisem želel nikogaršnje pomoči. V obdobju enega leta sem pri že vitki postavi shujšal še bolj in prišel na 66 kilogramov. Takrat sem udaril po mizi in si rekel, da je dovolj. Kot samouk sem se lotil treningov, anatomije, proučevanja telesa. Dvignil sem si samozavest, fizično pripravljenost in si skozi nove cilje v življenju utiral pot kot tank. Fitnes svet mi je postavil življenje na prave tirnice in brez tega preprosto ne morem živeti. 

Pri Črnem Petru
Planet TV Ultramaratonski plavalec Martin Strel spregovoril o načrtih za prihodnost #video

Zakaj pa sta se skupaj želela preizkusiti na tej zahtevni preizkušnji, ki jo je za vaju pripravil Brane T. Červek?

Na nobeni podobni preizkušnji še nisva bila. Po rojstvu hčerke sem sam nekoliko zatrl želje po adrenalinskih izzivih, kar je verjetno normalno. V Preživetju v divjini pa sva se želela preizkusiti ravno zato, ker je to popolno nasprotje tega, kar midva v življenju počneva. To bo verjetno popolnoma drugačna fizična in psihična preizkušnja za naju in najini telesi. 

Preživetje v divjini | Foto:

Sta pred tem imela kaj izkušenj s tehnikami preživetja?

Nobenih. Enkrat sem bil v sanjah sicer Bear Grills in sem v gozdu zakuril ogenj, ampak to verjetno ne šteje (smeh, op. p.). 

Pri Črnem Petru
Planet TV Postavna voditeljica bi na samotni otok s seboj vzela poštarja

Vas pred preizkušnjo v oddaji Preživetje v divjini kaj posebej skrbi? 

Največja skrb je žeja, strah pred dehidracijo. Ne bom izključil lakote, ampak brez vode telo ne deluje, kot je treba. Človeško telo je sestavljeno iz 80 odstotkov vode, tako da njeno pomanjkanje telo resnično pripelje na rob. Ne sme vas zavesti najina fizična podoba. Ta je v tem preizkusu najin največji sovražnik. Velika mišična masa, visoka poraba kalorij in s tem hitrejša nagnjenost k dehidraciji. Vem, da sem Primorec, rojen Koprčan, ampak nekje globoko v sebi skrivam tudi strah pred globino. Plavanje bo vključeno v to preizkušnjo, tako da bodo živci na preizkušnji tudi tukaj. 

Posebna preizkušnja v oddaji Preživetje v divjini bo na sporedu vsak torek ob 21. uri.

Srečno samski
Planet TV Oglejte si serijo Srečno samski na mah!
Gasilci
Planet TV Novi poligoni v oddaji Gasilci #foto
 
Gasilci
Planet TV Nagradna igra: Kako varno prižgemo večji ogenj?
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.     
Ne spreglejte