Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2022,
8.15

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Koper Planet TV Eva Cimbola Planet na obisku

Četrtek, 26. 5. 2022, 8.15

1 leto, 10 mesecev

Planet na obisku

Destinacija Koper – kjer nikomur nikoli ni dolgčas #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

V rubriki Planet na obisku, ki si jo lahko ogledate vsak četrtek ob 18.30, je Eva Cimbola tokrat obiskala Koper. Mesto Koper z bogatim zelenim podeželjem, ki ga obdaja, je aktivna celoletna destinacija, pisana na kožo tako enodnevnim gostom kot tudi večdnevnim obiskovalcem.

V Kopru in njegovi okolici je na pragu poletja še posebej pestro. Konec maja se znova začenja niz kulinaričnih prireditev Altroke Istra Gourmet Festival.

Planet na obisku | Foto:

Po lanskem uspehu bodo gurmanski festivali bogatili dogajanje na različnih lokacijah (Koper, Šmarje, Dekani) vsak zadnji četrtek v mesecu med majem in koncem septembra. Prvi Altroke Istra Gourmet Festival bo na dvorišču vinske kleti Vinakoper v četrtek, 26. maja, med 17. uro in polnočjo.

Na stojnicah bodo obiskovalci našli različne istrske jedi, odlična vina lokalnih vinarjev in druge gastronomske produkte iz Istre, poskrbljeno pa bo tudi za glasbeno popestritev večera.

Planet na obisku | Foto:

V rubriki Planet na obisku je Eva Cimbola spoznavanje mesta Koper začela z zabavnim interaktivnim doživetjem Lov na pravico. Gre za interaktivno igrico, ki prek zanimivih vprašanj in napetih namigov obiskovalce popelje na sprehod po mestu in jim razkrije skrivnosti ključnih mestnih znamenitosti, kot so Levja usta, Palača Barbabianca, Palača Carli in druge.

Planet na obisku | Foto:

Romantikom po duši je na kožo pisano Sanjsko doživetje v soju sveč. Gre za petzvezdično doživetje, ki združuje lepoto historičnega ambienta mestnega jedra Kopra, odlično lokalno kulinariko in skrivnosti življenja v srednjem veku.

Butično doživetje je namenjeno parom oziroma skupini do štirih ljudi, ki bi radi uživali v intimnem vzdušju okusne večerje v soju sveč na balkonu slikovite koprske Pretorske palače in si v čarobnem soju lantern ogledali koprski Zvonik.

Slikovita koprska Pretorska palača | Foto: Jaka Ivančič Slikovita koprska Pretorska palača Foto: Jaka Ivančič

Eva Cimbola je obiskala tudi vas Krkavče in se ustavila v Hiši Vrešje. Gre za staro istrsko hišo, kjer jo je pričakala šavrinka in ji razkrila marsikatero zanimivost o njihovi dejavnosti.

Planet na obisku | Foto:

Za konec je preizkusila tudi Kulinarično doživetje na kmetiji Robivera, kjer prisegajo na kulinarične dobrote in ohranjanje tradicije s pridihom sodobnega časa.

Planet na obisku | Foto:

Brez dvoma je Koper destinacija tudi za vse aktivne po duši. Mesto z bogatim podeželjem, ki ga obdaja, je namreč prepleteno s številnimi pohodniškimi in kolesarskimi potmi. Več idej, kako v polnosti izkoristiti obisk Kopra, najdete tudi na www.visitkoper.si.

Vzemi si čas. Za aktivno raziskovanje. Moja Slovenija.

Rubrika Planet na obisku je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsak četrtek ob 18.30 na Planetu. V vsaki oddaji in na naši strani na Facebooku gledalce čakajo tudi nagradna vprašanja in privlačne nagrade. Ne zamudite!

Planet na obisku
Planet TV Obiščite Ptuj – staro mesto novih doživetij #video
Jutro na Planetu
Planet TV Kam na sobotni izlet? #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Zamujene oddaje si lahko ogledate tudi na Planeteka.si.   
Ne spreglejte