Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2017,
7.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

Planet TV predsedniške volitve 2017

Petek, 1. 9. 2017, 7.03

6 let, 6 mesecev

Spremljanje volitev predsednika republike, ki bodo 22. oktobra 2017 – pravila televizije Planet TV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

razpis volitev | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Objavljamo pravila televizije Planet TV v zvezi s spremljanjem volitev predsednika republike, ki bodo v nedeljo, 22. oktobra 2017.

Televizija Planet TV na podlagi Zakona o volilni in referendumski kampanji v nadaljevanju objavlja obseg, pogoje in način spremljanja dogajanja in dejavnosti pred volitvami predsednika republike, ki bodo v nedeljo, 22. oktobra 2017. 

Televizija Planet TV bo dogajanje, dejavnosti in mnenja pred volitvami predsednika republike spremljala in javnost obveščala v skladu s svojo uredniško politiko ter v skladu z novinarskimi standardi in etiko. Dogajanje, dejavnosti in mnenja, povezana z volitvami, bomo javnosti predstavljali objektivno in uravnoteženo.

Ob objavi raziskav javnega mnenja o volitvah predsednika republike bo televizija Planet TV upoštevala zahteve preglednosti in objektivnega informiranja. V ta namen bomo navedli naziv, sedež in naslov naročnika, plačnika in izvajalca raziskave, čas, ko je bila raziskava opravljena, vzorec in odzivnost vprašanih, zastavljena vprašanja in merske napake.

Televizija Planet TV se zavezuje, da rezultatov raziskav javnega mnenja, povezanih z volitvami predsednika republike, ne bo objavljala 24 ur pred dnem glasovanja in do zaprtja volišč na dan glasovanja.

Televizija Planet TV prostora, namenjenega novinarskim vsebinam, ne bo namenjala objavi uradnih obvestil, sporočil ali drugih dokumentov v zvezi z volitvami.

Televizija Planet TV bo tudi med volitvami predsednika republike v skladu z zakonodajo zagotavljala objavo popravkov oziroma odgovorov na objavljeno informacijo. Objavo bomo odrekli tistim vsebinam, ki bi popravek ali odgovore poskušale izkoristiti za posredno kampanjo pred volitvami. Pritožbo na izvajanje teh pravil lahko vložijo zakoniti interesni predstavniki, lahko pa tudi novinarji in bralci.

Televizija Planet TV bo oglaševalske vsebine, povezane z volitvami objavljala z navedbo naročnika. Pri teh vsebinah bo jasno označeno, da gre za plačane vsebine in ne za novinarske vsebine. Brezplačnih oglaševalskih vsebin ne bo.

Televizija Planet TV nima vpliva na način objave informacij, povezanih z volitvami, prvotno objavljenih Planet TV, v drugih medijih. Za takšne objave Planet TV ne odgovarja.

Ne spreglejte