SiolNET. Planet TV Planet Danes
0

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Na Planet 2 prenosi alpske hokejske lige (AHL) in ABA 2

0

termometer

Gledalci lahko odslej na programu Planet 2 spremljajo tekme alpske hokejske lige (AHL). Poleg tekem lige ABA, ki jih prav tako predvajamo na Planet 2, je letos prvič organizirana še liga ABA 2. Tudi prenose teh tekem spremljamo na Planet 2.

Aba Liga Foto: Planet TV

Spored tekem AHL, ki jih bomo v živo prenašali na Planet 2:

 • 25. 10. 2017 Olimpija : Jesenice, začetek tekme 19.15

 • 9. 12. 2017 Olimpija : Jesenice, 17.30

 • 30. 12. 2017 Jesenice : Olimpija, 18.00

 • 6. 1. 2018 Olimpija : Jesenice, 17.30

 • 13. 1. 2018 Jesenice : Olimpija, 18.00

15 minut pred začetkom vsake tekme se bomo na Planet 2 oglasili s prizorišča. Voditelj (Miran Tišič ali Damjan Medica) bo z gostom pokomentiral dogajanje na ledu. Komentator tekem bo priznani Tomaž Langerholc, vedno bo imel ob sebi dva strokovna sokomentatorja. Bodisi v Podmežakli bodisi v Tivoliju bo ob ledu vedno prisoten tudi letečega reporterja.

Alpska hokejska liga (AHL) predstavlja nadgradnjo internacionalne lige (INL), v kateri so nastopala predvsem slovenska in avstrijska moštva. Tej se je pridružila še italijanska hokejska zveza (FISG) in s podporo regionalne lige EBEL je nastala alpska hokejska liga, v kateri zdaj igrajo avstrijske, italijanske in slovenske ekipe.

 

Liga AHL nove dimenzije dobiva tudi v Sloveniji, saj bomo po dolgih petih letih znova priče večnemu derbiju med HDD Sij Acroni Jesenice in HK Slovenske železnice Olimpija.

Na Planet 2 bomo do aprila 2018 prenašali 45 tekem druge lige ABA, od tega bomo gledalcem ponudili vsaj osem tekem slovenskih ekip. Vse tekme v prenosih bodo v HD, tekme druge lige ABA se bodo igrale ob torkih, sredah in četrtkih ob 18. uri.

Po 16 letih lige ABA je letos prvič organizirana tudi liga ABA 2. Gre za ligaško tekmovanje klubov z območja nekdanje Jugoslavije, namenjeno predvsem klubom drugega kakovostnega razreda. V ligi je 12 klubov, ki bodo igrali 22 krogov (do konca marca), nato pa najboljši štirje še končnico – polfinale in finale. 'Nagrada' za prvaka je uvrstitev v ligo ABA v prihodnji sezoni (2018/19).

Iz Slovenije v prvi sezoni v drugi ligi ABA igrajo kar tri slovenske ekipe: Krka, Rogaška in Sixt Primorska. Preostali klubi v ligi so: Dynamic, Tivat, Zrinjski, Vršac, Split, Borac Čačak, Ohrid, Bosna in Lovčen.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • fazani / 03.11.2017. ob 06:25 +1 0

  Pozdravljeni! Športno uredništvo na Planet tv 2, sprašujen,če boste prenašali tudi hokejsko reprezentancijo Slovenije,ki bo igrala na turnirju v Franciji in mogoče tudi za unaprej kake prijateljske tekme. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem. Tone Strahan

  +1 0
delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin