Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 10. 2020,
16.41

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Planet TV

Četrtek, 22. 10. 2020, 16.41

3 leta, 6 mesecev

Veste, katera je bila zvezdničina prva filmska vloga?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Nocoj ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali prisrčno komedijo Past za starše, v kateri je 11-letna Lindsey Lohan prvič stopila pred filmske kamere. V filmu je odigrala kar dve vlogi, saj je nastopala v vlogah obeh sester dvojčic. Kljub temu, da je bila to vse prej kot enostavna naloga, je igralka navdušila tako filmske ustvarjalce kot tudi gledalce.

Lindsey Lohan si je vloge v filmu takrat tako zelo želela, da je celo "špricala" šolo, da se je lahko udeležila avdicije. In še dobro, da je to storila, saj je bila konkurenca za vlogo zelo huda. Med drugim se je zanjo potegovala tudi Scarlett Johansson.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan) on

Pred kratkim so se ustvarjalci filma Past za starše prvič po letu 1998 spet zbrali v dober namen in se prek videoklica, ki je bil predvajan na Instagramu, spominjali snemanja tega kultnega filma.

Dvaindvajset let pozneje je filmski zvezdnik Dennis Quaid, ki je igral očeta, priznal, da ga je 11-letna Lindsey takoj navdušila. "Na pamet je znala vse moje besedilo, svoje besedilo in besedilo vseh drugih igralcev. In potem je kar naenkrat izginila in se čez deset minut vrnila in bila druga dvojčica."

Pri Črnem Petru
Planet TV Jasna Kuljaj in Špela Grošelj spet združili moči #foto

Ker je Lindsey igrala obe sestri dvojčici, je morala vsak prizor, v katerem sta se pojavili skupaj, posneti dvakrat. "Bila je brezhibna. Vmes je morala angleški naglas celo zamenjati za ameriškega. In način, kako je to storila, je bil res občudovanja vreden. Bila je kot kameleon, s takšno lahkoto je skakala iz lika v lik," je o Lindsey še povedal Quaid.

Dennis Quaid in Lindsey Lohan | Foto: Dennis Quaid in Lindsey Lohan

Tudi režiserka Nancy Meyers je bila nadvse navdušena nad malo Lindsey in razkrila, da je bilo snemanje prizorov, v katerih je nastopala v obeh vlogah, precej zahtevna naloga.

Dialoge je mlada igralka snemala s pomočjo slušalke v ušesu, da je pogovor med likoma čim bolj gladko tekel, uporabljali pa so tudi dvojnico, ki je pomagala snemati te prizore, vendar so morali biti pri tem izjemno natančni. "Če se je dvojnica le malce preveč obrnila, se je takoj videlo, da to ni Lindsey. Vseeno je bila to izjemno zabavna izkušnja in eksperiment," je dejala Meyersova in dodala: "Delovalo je. Tudi če si film ogledate zdaj, je videti precej dobro."

Planet TV | Foto:

Lindsey Lohan pa je v tem pogovoru razkrila, kako ji je uspelo tako hitro preklapljati med likoma: "Ne vem, ali to velja za vse igralce, a ko si natakneš lasuljo, se počutiš drugače. Takrat stopiš iz cone udobja in postaneš nekdo drug. Občutila sem celo, da so me ljudje na snemanju drugače obravnavali, če sem bila Annie, saj je bila Annie veliko bolj prijazna, ali pa če sem bila Hallie, ki je bila bolj podobna meni," je razkrila Lindsey Lohan.

Planet TV | Foto:

Zgodba filma je tudi dve desetletji pozneje zelo aktualna, so se v pogovoru strinjali ustvarjalci. "Ta film govori o želji, da bi se starši spet našli," je povedal pisec scenarija Charles Shyer. "Veliko otrok prihaja iz razbitih družin. Tudi sam sem, zato mislim, da je film izpolnil sanje teh otrok."

Film Past za starše (The Parent Trap) bo na sporedu NOCOJ ob 20. uri na Planetu. V petek ob 20. uri pa ne zamudite novih napetih dvobojev v oddaji Gasilci.

Preživetje v divjini
Planet TV Nagradna igra: Izdelajte plavutke iz odpadnega materiala #video 360°
Gasilci
Planet TV Nagradna igra: Kako preverimo ali je napeljava ustrezna in ne pušča? #video
Gasilci
Planet TV "Če ne bi bil gasilec, mojega očeta ne bi bilo več" #video
Gasilci
Planet TV Za tega gasilca ni ovir, brez napak na Velikem ognjenem poligonu #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.  
Ne spreglejte