Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 12. 2023,
14.20

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

BLITZ FILM & VIDEO DISTRIBUTION D.O.O.

Četrtek, 14. 12. 2023, 14.20

4 mesece, 2 tedna

Poglejte najnovejši napovednik težko pričakovanega filmskega epa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Dune: peščeni planet 2. del | Foto Blitz film & video distribution d.o.o.

Foto: Blitz film & video distribution d.o.o.

Izšel je 3. napovednik težko pričakovanega filmskega epa, nagrajenega filmskega ustvarjalca Denisa Villeneuva, DUNE: PEŠČENI PLANET, 2. DEL, ki v kina prihaja 29. februarja 2024 v distribuciji Blitz Filma.

Vsi vemo, da gre za nadaljevanje s šestimi oskarji nagrajenega spektakla Dune: Peščeni planet, ki je leta 2021, pod okriljem studiev Warner Bros. Pictures in Legendary Pictures, dominiral kinodvoranam in navdušil tako gledalce kot kritike. Predstavljamo vam najnovejši napovednik, ki bolj podrobno prikaže zgodbo med Paulom (Timotheé Chalamet) in Chani (Zendaya), dodatno pa nas pripravi na samo veličino tega izjemnega filmskega dela.

Ep na velikih platnih, režiserja Denisa Villeneuva, nadaljuje priredbo knjižne uspešnice Franka Herberta – DUNE – z že poznano in tudi novo zvezdniško igralsko zasedbo. V 2. delu igrajo z oskarjem nominirani Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, nominiranec za oskarja Josh Brolin, nominiranec za oskarja Austin Butler, z oskarjem nominirana Florence Pugh, Dave Bautista, oskarjevec Christopher Walken, Stephen McKinley Henderson, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, z oskarjem nominirana Charlotte Rampling in oskarjevec Javier Bardem.

Fotogalerija
1 / 11

DUNE: PEŠČENI PLANET, 2. DEL bo raziskoval mitološko potovanje Paula Atreidesa, po tem ko se je združil s Chani in Fremeni. Na svoji bojni poti maščevanja proti zarotnikom, ki so uničili njegovo družino, se znajde pred izbiro med ljubeznijo svojega življenja in pogubno usodo vesolja, ki jo lahko predvidi samo on.

Villeneuve je režiral po scenariju, ki ga je napisal skupaj z Jonom Spaihtsom po Herbertovem romanu. Producenti filma so Mary Parent, Cale Boyter, Villeneuve, Tanya Lapointe in Patrick McCormick. Izvršni producenti so Josh Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt in Kim Herbert, Kevin J. Anderson pa je bil kreativni svetovalec.

Denis Villeneuve je ponovno združil kreativno ekipo, s katero je sodeloval že pri prvem delu in vključuje z oskarjem nagrajenega direktorja fotografije Greiga Fraserja, o oskarjem nagrajenega vodjo scenografije Patrica Vermetta, z oskarjem nagrajenega montažerja Joea Walkerja, z oskarjem nagrajenega nadzornika vizualnih učinkov Paula Lamberta in za oskarja nominirano kostumografinjo Jacqueline West. Izjemno glasbo za film je ponovno ustvaril z oskarjem nagrajeni Hans Zimmer.

DUNE: PEŠČENI PLANET, 2. DEL (Dune: Part Two) je bil posnet v Budimpešti, Abu Dabiju, Jordaniji in Italiji in v distribuciji Blitz Filma v kina po Sloveniji prihaja 29. februarja 2024.

Ne spreglejte