Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 6. 2018,
19.20

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

2

Natisni članek

finalna oddaja finale Nova zvezda Slovenije

Sobota, 2. 6. 2018, 19.20

5 let, 10 mesecev

Nova zvezda Slovenije

Velika zmagovalka šova Nova zvezda Slovenije je Viviana Kukar! #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,40

2

Viviana Kukar | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Pa smo po dolgih tednih dočakali dan D. Dan, ko je Slovenija dobila novo pevsko zvezdo. Za ta naziv se je v velikem finalu potegovalo šest tekmovalk, a na koncu ste s telefonskim glasovanjem odločili, da si zmago zasluži 16-letna Viviana Kukar.

Šest finalistk, a le ena zmagovalka - Viviana Kukar | Foto: Planet TV Šest finalistk, a le ena zmagovalka - Viviana Kukar Foto: Planet TV

Veliki finale šova Nova zvezda Slovenije je odprl nihče drug kot pojoči voditelj Klemen Bunderla. Ob spremljavi plesalk je zapel energično skladbo 100 razlogov, potem pa se mu je na odru pridružil tudi Tadej Bricelj, ki je dogajanje velikega finala spremljal pred odrom s prijatelji in svojci tekmovalk.

Kako so bile videti zadnje minute v zaodrju, tik preden se je začel veliki finale, preverite TUKAJ!

Pri odločitvi, kdo bo velika zmagovalka večera in nova pevska zvezda Slovenije, ste tokrat žiriji pomagali tudi vi, ki ste prek telefonskega glasovanja izbrali veliko zmagovalko. Ta je z založbo Dallas Records podpisala trajno diskografsko pogodbo in domov odnesla tudi denarno nagrado v višini 10.000 evrov.

A poleg več finalnih nastopov, s katerimi so skušala dekleta prepričati tako žirijo kot vas, dragi gledalci in drage gledalke, da ste glasovali zanje, je finalna oddaja s seboj prinesla še veliko več. Nastopilo je tudi nekaj članov žirije in v preteklih oddajah izpadlih tekmovalcev.

Pred žiranti je bila zagotovo najtežja naloga do zdaj. | Foto: Planet TV Pred žiranti je bila zagotovo najtežja naloga do zdaj. Foto: Planet TV

Dekleta so v vseh teh tednih, ko so se skupaj prebijala do finala, postala dobre prijateljice. Tako so druga drugi nadvse privoščile zmago, poleg tega pa pravijo, da bodo tudi po koncu šova Nova zvezda Slovenije zagotovo ostala v stikih in nadaljevala v oddaji rojena prijateljstva.

Nekaj pasti v velikem finalu

Boj za zmago je bil naporen, saj so morale tekmovalke prestati kar nekaj pevskih izzivov. Najprej so zapele v duetih, iz vsakega dueta pa je nato žirija izločila po eno tekmovalko. Preostale tri so se predstavile v samostojnih skladbah, nato pa je žirija domov poslala še eno. Zadnji dve superfinalistki sta nato znova zapeli, spet novi skladbi, nato pa ste bili na vrsti vi, da ste izglasovali, katera od njiju si zasluži naziv nove pevske zvezde Slovenije.

Prvi sta oder zavzeli Arijana Lucas in Taja Šviligoj. Zapeli sta skladbo Kylie Minogue in Robbieja Williamsa z naslovom Kids. "Čuti se, da se je tekmovanje začelo. Res je vroče," je po prvem duetu povedala Natalija Verboten. Tomaž Mihelič je dodal: "Bravo, punci!"

S skladbo The Lady Is a Tramp, ki jo v originalu izvajata Lady GaGa in Tony Bennett, sta se predstavili Tatjana Mihelj in Elizabeta Lebar - Betka. "Kakšna točka, punci! Jaz sem se tako zabaval," jima je takoj navrgel voditelj Klemen. Nato je občinstvu povedal, da ima tako kot on tudi Tatjana poškodovano nogo.

"Super sta bili, sicer pa zelo težka naloga," jima je rekel žirant Uroš Smolej. Fox se je pošalil in dodal, da je to zagotovo najlepši večer njegovega življenja v zadnjem tednu.

Potem se je oglasila Betka, ki je rekla, da je bil to njen prvi duet, in se zahvalila Tatjani za nastop.

Zadnji, tretji duet sta sestavljali Viviana Kukar in Tina Drnovšček. Zapeli sta skladbo Do What U Want Lady GaGa in Christine Aguilere. "Huda energija. Tako dobro sta se barvali, da na trenutke nisem vedela, katera poje," jima je rekla Nuška Drašček. Tomaž je dodal, da sta prav ti dekleti pojem te oddaje in da so žiranti in učiteljica petja Eva Hren opravili odlično delo.

Sledil prvi krog napetega glasovanja

"Poznalo se vama je, da sta bili prvi, ker je bilo kar precej treme. Več kot sem je pri vaju vajena," je svoj komentar začela Nuška in v nadaljevanju svoj glas dala Arijani. "Danes me je prepričala rdeča barva. Moj glas gre Taji," je rekel Uroš. Natalijo je bolj prepričala Arijana. Tomaža je priznal, da se je tega dueta najbolj bal, ker sta mu obe dekleti zelo pri srcu, a se kljub temu odločil za Tajo: "Arijana, glede na tvoj videz bi morala Tajo pojesti, ampak je Taja pojedla tebe." Po izenačenju je na koncu odločal Foxov glas. Podelil ga je Arijani in jo s tem poslal naprej v boj za superfinale.

Iz prvega dueta je izpadla Taja. | Foto: Planet TV Iz prvega dueta je izpadla Taja. Foto: Planet TV

A preden se je Taja poslovila, je presenetila svojega najljubšega žiranta Tomaža. Podarila mu je svojo rdečo jakno, ki jo je med njenimi nastopi tako zelo hvalil.

Sledilo je glasovanje o Betki in Tatjani. Uroš se je odločil za Betko, Fox za Tatjano. "Jaz bi vaju najraje obe odpeljala domov. A če pogledam vse nastope za nazaj, je več osebnosti vedno v nastope vnesla Betka, zato gre moj glas njej," je rekla Natalija. Nuška je izbrala Tatjano in s tem znova povzročila izenačenje. Tako je odločal Tomažev glas, ki je naprej poslal Betko.

Druga je morala šov zapustiti Tatjana. | Foto: Planet TV Druga je morala šov zapustiti Tatjana. Foto: Planet TV

Zadnji sta na ocenjevanje čakali Viviana in Tina. Natalija je izbrala Viviano, čeprav je pohvalila obe: "Bili sta boljši od originala, ampak Viviana, tvoja sem." Uroš je, ravno nasprotno, svoj glas dal Tini, Tomaž pa Viviani. Nuško je v tem duetu bolj prepričala Viviana in to je bil odločilen glas, ki je Viviano poslal naprej v boj za prvo mesto. Fox je dodal: "Tudi jaz bi se strinjal, da je bila za mišji brk boljša Viviana."

Viviana je bila tista, ki je v duetu s Tino bolj prepričala. | Foto: Planet TV Viviana je bila tista, ki je v duetu s Tino bolj prepričala. Foto: Planet TV

Tri tekmovalke, ki so prepričale v duetih, je čakal že nov nastop

Prva se je s skladbo Rehab pokojne Amy Winehouse na veliki oder vrnila Betka.

Z drugačnim nastopom, kot smo jih bili vajeni do zdaj, je presenetila Betka. | Foto: Planet TV Z drugačnim nastopom, kot smo jih bili vajeni do zdaj, je presenetila Betka. Foto: Planet TV

"Ti si taka slovenska Amy Winehouse," ji je rekel Tomaž in pohvalil tudi njen videz ter lepe noge. "Si edinstvena in samosvoja," jo je pohvalila Natalija. Uroš jo je primerjal z nebrušenim diamantom, tudi Fox jo je pohvalil, da se res vsakič v petju čuti njen značaj. Nuška je bila malce bolj stroga. Rekla ji je, da je sprva pela malo mimo, a se nato ulovila.

Naslednja se je pod žaromete vrnila Viviana s skladbo Changing, ki jo v originalu izvaja Sigma skupaj s Palomo Faith.

Viviana je energično skladbo odpela kar bosa. | Foto: Planet TV Viviana je energično skladbo odpela kar bosa. Foto: Planet TV

Na odru je zaplesala bosa, kar je Nuška pohvalila. Tomaž pa jo je okregal, češ da je prav to, da je bila bosa, velik minus. "Ampak imaš pa ogromno drugih plusov," je dodal. Uroš sploh ni vedel, kaj naj reče: "Saj je vse narejeno. Prišla si do finala, uživala si ... Top!"

Tretja se je s samostojno skladbo predstavila Arijana, in sicer s pesmijo Blame It on The Boggie zasedbe The Jacksons.

Arijana je navdušila s skladbo zasedbe The Jacksons. | Foto: Planet TV Arijana je navdušila s skladbo zasedbe The Jacksons. Foto: Planet TV

Tomaž je rekel, da tako kot "gruva" ona, ne "gruva" nobena Slovenka. Tudi Fox jo je pohvalil, da je bilo vse na mestu in da se je izkazala z odličnim občutkom za ritem.

V superfinalu sta se pomerili Viviana in Arijana

Po vseh treh samostojnih nastopih so žiranti v roke vzeli tablične računalnike in svoje ocene od ena do deset oddali kar prek tablic. Največ točk je prejela Arijana in s tem postala prva superfinalistka. Druga, ki je dobila še zadnjo priložnost, da se pokaže in dokaže, je bila Viviana. Na tej točki se je Betkina pot v šovu Nova zvezda Slovenije končala.

V superfinale sta se uvrstili Viviana in Arijana. | Foto: Planet TV V superfinale sta se uvrstili Viviana in Arijana. Foto: Planet TV

Viviana še zadnjič v boj s skladbo Alicie Keys, Arijana s pesmijo pevke Pink

Viviana je za zadnjo skladbo v šovu Nova zvezda Slovenije izbrala pesem Alicie Keys If I Ain't Got You. Arijana je skušala Slovenijo prepričati s pesmijo Pink Dear Mr. President.

Od tukaj naprej je bilo vse v rokah gledalk in gledalcev. Prek telefonskega glasovanja ste namreč odločali o veliki zmagovalki večera.

In medtem ko ste vi glasovali za svojo favoritinjo, so se na velikem odru šova Nova zvezda Slovenije predstavili v prejšnjih oddajah izpadli tekmovalci. Matic Dokler je z žirantko Nuško Drašček zapel skladbo Quando Quando.

Nato se je na veliki oder vrnila Kaja Rušnov, ki je zapela ob žirantu Tomažu Miheliču. Ta si je za nastop nadel kar rdečo jakno, ki mu jo je podarila Taja. Kaya in Tomaž sta "zažgala" v skladbi Proud Mary.

Sledil je še en zanimiv duet Makija Teodorovića in žirantke Natalije Verboten. Odpela sta skladbo Koga ljubiš zdaj.

A glasbenih presenečenj še ni bilo konec. Na odru so skladbo Happy Pharrella Williamsa zapeli izpadli tekmovalci šova Nova zvezda Slovenije skupaj z učiteljico petja Evo Hren.

Čas za razglasitev ene in edine nove pevske zvezde je napočil po telefonskem glasovanju. Vi, gledalci in gledalke, ste izbrali, da si trajno diskografsko pogodbo z založbo Dallas Records in nagrado 10.000 evrov zasluži Viviana.

Goran Lisica - Fox je Viviani izročil pogodbo z založbo Dallas Records. | Foto: Planet TV Goran Lisica - Fox je Viviani izročil pogodbo z založbo Dallas Records. Foto: Planet TV

Viviana je bila ob zmagi brez besed. | Foto: Planet TV Viviana je bila ob zmagi brez besed. Foto: Planet TV

Na koncu je še enkrat odpela. | Foto: Planet TV Na koncu je še enkrat odpela. Foto: Planet TV

Ne spreglejte