SiolNET. Planet TV Klepet ob kavi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klepet ob kavi

Reševanje neplodnosti

0,01

termometer

Klepet ob kavi

Statistika kaže, da uspe otroka v manj kot treh mesecih zaploditi samo 15 % parov, 55 % uspe po enem letu načrtnih aktivnosti, 30 % pa spada v skupino z resnimi težavami.

Še leta 1990 je bilo teh parov 17 %, leta 1970 pa komaj 8 %. Pri tem je skrb vzbujajoča predvsem visoka rast moške neplodnosti. Kako se organizirano, taktično in načrtno lotiti zanositve ter reševanja problema neplodnosti s protokolom, ki ga priporoča bownova terapevtka Sabina Cimerman? "Čisto s fizičnega vidika priporočam kopanje v čaju njivske preslice, uživanje olja altajske princese za uravnavanje hormonskega ravnovesja, čago v svečkah (vaginalno), čago z rožnim korenom, masažo mod in jajčnikov … Psihično pa se pripravimo s pogovorom. Postavite si jasen cilj (stvarjenje), odpravite strahove, bodite navzoči … Ljudje premalo poznamo sebe in partnerja, s katerim živimo. Premalo se tudi pogovarjamo. Izmenjujte mnenja, misli, bolj se družite in razvajajte ter drug drugemu namenjajte več pozornosti. Za oba priporočam tudi bownovo terapijo."

Kdaj sploh govorimo o neplodnosti? O neplodnosti govorimo, ko ženska ne zanosi po enem letu načrtnih in rednih spolnih odnosov brez zaščite v plodnem obdobju menstrualnega cikla (pet dni pred ovulacijo in po njej). Sabina Cimerman dodaja: "V družbi pogosto odgovornost pade samo na žensko. Ženska ima občutek, da je ona problem, da ne pride do stvarjenja. Pomembna sta oba člena, ne samo eden. Pripraviti je treba telo in duha!"

AKTUALNI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljajte vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin