SiolNET. Planet TV Klepet ob kavi
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klepet ob kavi

Psihedelične gobe za lažji prehod na ono stran?

0,02

termometer

Klepet ob kavi

Ko govorimo o psihedelikih, lahko nehote pomislimo na grozljive zgodbice tipa "ljudje na LSD-ju, gobicah, MDMA-ju itd. se mečejo skozi okno, podoživijo travme, pristanejo na zaprtem oddelku …"

Res je, pri psihedelikih obstajata pozitivna in negativna izkušnja. Zanimanje za psihedelike je staro, kot je star svet. Prav tako se je s psihedeliki pečalo veliko uspešnih, svetovno znanih ljudi, ki so zanje pravili, da bi lahko bili začetek za reševanje vseh svetovnih težav, da odpirajo nove dimenzije svobode, da gre za močno izkušnjo, ki spremeni pogled na svet.

Kaj pa raba psihedelikov v terapevtske namene? Jure Capuder pravi: "Zadnja leta so raziskave o vplivu psihedelikov v terapevtske namene resne, kredibilne in znanstvene. Govorimo torej o kliničnem vidiku. Največ raziskav z učinkovino, ki jo najdemo v psihedeličnih gobah, delajo z bolniki s smrtnimi diagnozami, kot je rak v zadnjem stadiju, in sicer z namenom, da bi jim olajšali prehod na ono stran, z MDMA-jem pa je največ raziskav pri posameznikih s posttravmatsko stresno motnjo (nekdanjih vojakih, gasilcih, policistih …)."

AKTUALNI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljate vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin