SiolNET. Planet TV Klepet ob kavi
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klepet ob kavi

Koliko za obleke in čevlje zapravi dr. Veronika Podgoršek?

0,00

termometer

Klepet ob kavi
Foto: Klepet ob kavi

Pregovorno smo ženske dobesedno nore na nakupovanje – na nove čeveljce, oblekice, torbice, šminke, zapestnice in druge malenkosti … Težko gremo iz svoje ženske kože in velikokrat nas premamijo lične in petične izložbe trgovin. Včasih nakupujemo zato, ker želimo biti modne, včasih pa zato, ker nas razjezi šef ali partner. Kaj je glavni vzgib za manično nakupovanje (sploh pretiravanje v kupovanju stvari, ki jih ne rabimo)?

Amina Mehanović pravi, da lahko nakupovanje postane odvisnost ravno zaradi tega, ker z nakupovanjem utišamo svoja težka občutja: “Čustveno nakupovanje je zelo podobno čustvenemu prenajedanju. Po kratkem zadovoljstvu sledi padec, hitro pa lahko pridejo tudi občutki krivde, sramu, nemoči … Sami sebe dobesedno sabotiramo. Kupujemo in kupujemo, ampak predvsem iz nekega hipnega navdiha, ki mu sledi občutek kratkotrajnega zadovoljstva, ki zapolni praznino … A žal le za kratek čas. ”

O nakupovanju ima pomembno sporočilo tudi vedno popolno stilirana dr. Veronika Podgoršek: “Pomembno je, da sredstva, ki jih namenimo oblačilom in drugim dodatkom, ne presegajo naših dejanskih finančnih zmožnosti. Budžeti so zelo različni. Treba je imeti za vse! Če dva skupaj zaslužita 1000 evrov, potem bosta lahko za “luksuz” dala 100 evrov, če pa nekdo zasluži 10.000 evrov, bo pa lahko verjetno dal dva, tri, pet, šest tisoč …” Koliko pa sama zapravi za oblačila? Preverite v posnetku!

AKTUALNI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljate vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin