SiolNET. Planet TV Klepet ob kavi
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Klepet ob kavi

Kako seks predstaviti otrokom?

0,03

termometer

Klepet ob kavi

Kljub velikim kulturnim premikom, ki so se zgodili s seksualno revolucijo v 2. polovici 20. stoletja, spolnost še vedno velja za temo, pri kateri se zatika celo suverenim sogovornikom.

Velikokrat o seksu govorimo posredno, prek nekih šal ali pripetljajev, ki so se “zgodili najboljšemu prijatelju” … Včasih že težko sploh direktno vprašamo, kar nas zanima, ali pa se prehitro zadovoljimo s površnimi odgovori.

Psihiater in psihoterapevt Miran Možina pravi, da stigmo okoli spolnosti velikokrat zaznamo že v rani mladosti in jo nato tudi v odraslosti povezujemo s sramom, nelagodjem.

Kako torej spolnost na zdrav način predstaviti otroku ali odraščujočemu najstniku: “Pri svojih otrocih sem se, presenetljivo, srečal z veliko zadrege. Zaradi svoje profesionalnosti, delam s pari, ki pridejo tudi zaradi spolnih težav, sem razvil dovoljšnjo mero sproščenosti … Ampak pri svojih otrocih pa sem bil precej plah. No, zelo so mi pomagale besede ameriškega partnerskega terapevta in seksologa, enega najbolj znanih s tega področja, ki mi je dejal, naj teme ne odpiram preveč na juriš in naj počakam na priložnost, da naj začnem s preprostimi zadevami, delim tudi svoje izkušnje, ne sicer tistih najbolj aktualnih, ampak tiste iz mladosti … Nisem si dal na dnevni red, kdaj naj bi spregovoril o tem. Ampak se je zgodilo nekje dva meseca po njegovem obisku. Ko daš to enkrat čez, se odprejo nove možnosti za pogovor. Imel sem prevelike strahove, vse je potekalo in še poteka v sproščenem duhu.”

AKTUALNI KLEPETOVI DOGODKI.

Oddajo Klepet ob kavi lahko spremljajte vsak dan ob 9. uri na Planetu. Ponovitve so ob 19. uri na Planet PLUS in ob 8. uri na Planet 2.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin