SiolNET. Planet TV Jutro na Planetu
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Jutro na Planetu

Nekoč manično pometal knjige v Ljubljanico, danes iskreno o bolezni #video

0,06

termometer

Gost v oddaji Jutro na Planetu je bil pisatelj, ki odkrito govori o življenju z bipolarno motnjo. O tej je pred kratkim izdal že svojo drugo knjigo. Jaka Tomc je pisatelj, pesnik, založnik, v šali pa pravi, da tudi računovodja. Že 15 let živi z diagnozo bipolarne motnje, Zdaj je izšla njegova nova knjiga, v kateri govori o tem, in to skupaj z zdravniškimi izvidi.

Jutro na Planetu Planet TV Je vreme primerno za v gore? #video

Leta 2010 je napisal Manični poet. Prvih sto izvodov te knjige je enega tistih maničnih večerov razdelil naključno prisotnim gostom nekega ljubljanskega lokala, mimoidočim v bližnji okolici, nekaj jih je zataknil v stojalo za brezplačne revije, preostanek pa je pometal v Ljubljanico.

Jutro na Planetu | Foto:

Vprašanja o svojem počutju je naš sogovornik vajen. Pri njem gre za depresijo ali manijo, pojavi pa se tudi represija. "Tisti, ki so prebrali moji knjigi, zdaj bolj razumejo," pravi. Zakaj pride do te motnje, pa Jaka Tomc pravi, da je vse to odvisno od načina življenja. Preden se je to začelo, sta bila v njegovem življenju zelo prisotna nočno življenje in alkohol. Nato pa je odkril meditacijo.

"Bil sem kot en zombi," se tistega leta, ko je bil neproduktiven, spominja pisatelj, nato pa se je odločil za spremembo − terapije. Pri vsem tem pa sta zelo pomembna spanec in rutina v življenju. Bil je hospitaliziran kar desetkrat, dokler se mu življenje ni uredilo. 

Nato je spoznal partnerico, potem pa je postal še oče. Še danes jemlje kar štiri različna zdravila, ampak ima urejeno življenje. Služba in družina ga držita pokonci. Kaj vse je še povedal, si lahko pogledate v zgornjem videu.

Oddaja Jutro na Planetu je na sporedu od ponedeljka do sobote ob 8. uri. Zamujene oddaje si lahko ogledate tudi na Planeteka.si.
Jutro na Planetu Planet TV Jure Košir preimenoval sovoditelja v "belega konja" #video Jutro na Planetu Planet TV Kako izbrati pravo vadbo zase? #video Jutro na Planetu Planet TV Uredite otroški kotiček z arhitektko #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin