SiolNET. Planet TV Gasilci
0,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Slaba izkušnja že na prvi intervenciji: Sebe sem krivil, da sem bil prepočasen! #video

0,36

termometer

Že v petek, 4. septembra, se na Planetu začenja veliki gasilski izziv, v katerem bodo požrtvovalni ter vrhunsko usposobljeni gasilci in gasilke iz prostovoljnih gasilskih društev premagovali zahtevne poligone. Enaindvajsetletni Vid Dimnik, gasilec PGD Golo, ki bo tudi sodeloval v oddaji, nam je zaupal, da nikoli ne bo pozabil svoje prve intervencije.

Dan pred dogodkom ga je poveljnik vpisal v sistem in tako sploh še ni vedel, kakšen zvok ima pozivnik. A ga je doletelo, takoj naslednji dan. Pisk, ki pomeni: Potrebujemo tvojo pomoč. Šlo je za oživljanje starejšega gospoda. Hitel je, kolikor so ga nesle noge, a mu je spodrsnilo. Na cesti do pomoči potrebnega je naletel na dež in spolzek teren. Ko je prišel, je gospoda zagledal na tleh, ekipa je bila že tam.

"Sebe sem krivil, da sem bil prepočasen, da sem bil tako neroden," nam zaupa Vid. A k sreči ga je kmalu obiskal prijatelj, ki je sicer reševalec, in mu poskušal dopovedati, da tako na terenu pač je. Pomembno je, da vedno daš vse od sebe in poskušaš pomagati, ga je potolažil. Gasilcem je vedno na voljo tudi psihološka pomoč, vidijo in doživijo marsikaj.

Gasilci Planet TV To ta petek čaka sedem prostovoljnih gasilskih društev #video

K sreči pa te Vid takrat ni potreboval, saj je v večini primerov pogovor s poveljnikom ali kolegom gasilcem že dovolj. Prikaz, kaj vse morajo gasilci obvladati na terenu, pa si boste lahko ogledali v oddaji Gasilci, že ta petek na Planetu.

Oddaja Gasilci bo na sporedu v petek ob 20. uri na Planetu.
  Gasilci Planet TV Predstavljamo prvo društvo v oddaji Gasilci - PGD Golo #video Gasilci Planet TV Pokukajte v zakulisje oddaje Gasilci #foto #video Gasilci Planet TV Gasilci prvič na Planetu že v petek, 4. septembra!
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin