SiolNET. Planet TV Fittest Family
9,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marko Potrč po posegu: Bodite pozorni na simptome #foto

9,76

termometer

Fittest Family
Foto: Instagram

Voditelj oddaje Fittest Family Marko Potrč je pred dnevi na Instagramu objavil fotografijo, na kateri ga vidimo v spodnjicah. Ampak tokrat na ogled ni postavil svojega izklesanega telesa, temveč je po posegu, ki ga je prestal, želel opomniti ljudi na pomembnost preventivnih pregledov pri preprečevanju kožnega raka.

Priljubljeni voditelj je razkril, da je poseg odstranitve sumljivih znamenj opravil že kar nekajkrat, saj se zaveda, da sta zgodnje odkrivanje sprememb in takojšen obisk zdravnika najpomembnejša v boju s to boleznijo. Ignoriranje sprememb kožnih znamenj pa lahko vodi do zelo nevarnih zapletov, zato se je Marko Potrč na pobudo dermatologinje odločil, da izpostavi ta problem in mogoče opogumi vse tiste, ki odlašajo z obiskom zdravnika. 

Markovo sporočilo najdete pod fotografijo:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nisem edini, nisem prvi in prav tako to ni moj prvikrat. Govorim o izrezu kožnih znamenj. V preteklih letih so mi jih, podobno kot mnogim, izrezali že nekaj. Seveda tista, ki so postala sumljiva. Skrbeti pa nas mora za ljudi, ki to ignorirajo. Ta kožna znamenja, ki jih nosim, so nekaj česar res raje ne bi imel. Seveda ne samo zato, ker ne ustrezajo >>lepotnim<< idealom. Pa brez skrbi, tudi meni ne izgledajo lepo in tudi meni se ni najbolj prijetno tako izpostaviti. Zakaj se kljub temu? Ker me je za to prosila dermatologinja, ki je tudi opravila tokratni izrez. Ne za reklamo njene ordinacije ali karkoli podobnega. Ne! Dejala je, da le prosi, da naredimo nekaj dobrega. Nekaj, kar lahko morda komu reši življenje. Kožni rak je namreč najpogostejša oblika raka. A ga lahko dobro preprečimo, predvsem pa ga lahko najlažje zdravimo. Ampak le, če ga odkrijemo zgodaj! Tisto kar ljudem preprečuje, da bi poiskali zgodnje zdravljenje pa je zanikanje. Zato, če opazite morebitne simptome, ukrepajte! Pojdite na pregled. Čim prej. Na kaj morate biti pozorni? Če opazite, da se z vašim kožnim znamenjem dogaja sledeče; spreminja velikost, barvo in/ali obliko, je videti drugače od ostalih, postaja nesimetrično ali ima neenakomerne robove, postaja na otip hrapavo/luskasto, srbi, se rosi ali krvavi ali je videti kot rana, ki se ne zaceli... skratka, ko vidite/čutite, da se z določenim znamenjem nekaj dogaja. Zagotovo pa ne bo škodil preventiven pregled vsaj 1x na leto. Aha, pa če se izogibate žgočemu soncu čez dan, ko je najmočnejše, oziroma se zaščitite pred njim z ustreznimi oblačili, bo tudi super. 👍🏻 Vse dobro pa lepo nedeljo!

A post shared by Marko Potrč (@markopotrc) on

Voditelja Marka Potrča lahko spremljate tudi v družinski tekmovalni oddaji Fittest Family, kjer se boji med družinami približujejo sklepni fazi. Med petimi družinami, ki ostajajo v igri za glavno nagrado - zlato palico v višini 27 tisoč evrov, sta tudi dve slovenski.

Oddajo Fittest Family lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do srede in v soboto ob 21. uri. V sredo, 12. junija, pa bo na sporedu tudi že VELIKI FINALE! Ne zamudite!
Oddajo Fittest Family lahko podprete tudi na Facebooku in navijate z uporabo ključne besede #Nepremagljivi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin