Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 10. 2020,
8.59

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Planet TV Keira Knightley Jude Law

Sobota, 31. 10. 2020, 8.59

3 leta, 5 mesecev

Ana Karenina

Zvezdnici je sprememba scenarija vzela sapo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Planet TV

Nocoj ob 23. uri bo na Planetu zgodovinska drama Ana Karenina. Gre za filmsko upodobitev istoimenskega družbeno-kritičnega romana Leva Tolstoja, v glavnih vlogah pa nastopajo Keira Knightley, Jude Law in Aaron Taylor-Johnson. Glavna igralka je priznala, da ji njen lik karakterno sploh ni blizu, osupnil pa jo je tudi drzni pristop režiserja. 

Brezčasno Ano Karenino, ki se v ruski visoki družbi poznega 19. stoletja spusti v usodno razmerje s privlačnim grofom Aleksejem Vronskim, je v tokratni filmski zgodbi iz leta 2012 upodobila Keira Knightley, ki je povedala, da je morala že pred začetkom snemanja za poistovetenje z likom dobro predelati in osvojiti Anino značajsko razdvojenost. "Včasih igra popolno mater, popolno ženo, popolno ljubimko, vendar pa ne more utišati demona v sebi, ki temu igranemu idealizmu nasprotuje," je Ano opisala Keira.

Planet TV | Foto:

Nihanje med nenehnim nošenjem maske in kazanjem resničnega jaza ruskih aristokratov je režiser Joe Wright v filmu poskušal poudariti tudi z drzno spremembo. Dogajanje je namreč prestavil v staro, veličastno gledališče z gibljivo kuliso in se s tem poklonil Shakespearjevim besedam, ki opisujejo ves svet kot oder in vse može in žene kot igralce.Z

Z režiserjem Wrightom je sodelovala že pri Prevzetnosti in pristranosti

Keira Knightly je priznala, da ji je ob napovedi te drzne poteze na snemanju sprva zastal dih, nato pa se je odločila zaupati režiserjevi presoji. Nenazadnje je z Wrightom sodelovala že večkrat, tudi v Prevzetnosti in pristranosti, ki ji je prinesla nominacijo za oskarja.

Planet TV | Foto:

Igralka je tudi razkrila, da ji Ana Karenina karakterno sicer ni blizu. "Sama je pravzaprav ne maram ravno, saj je popolna narcisoidna oseba. Mislim, da Tolstoj pri bralcih niti ni nameraval doseči neke naklonjenosti do nje," je dejala Keira in nadaljevala: "Ana ima sebe zelo rada, vendar se hkrati tudi sovraži. Verjetno zaradi sramu, ki ga čuti, ko prekrši svoja etična prepričanja."

Oskar za kostumografijo

Poleg Keire, Juda Lawa v vlogi njenega moža in Aarona Taylorja-Johnsona (Vronski) filmu igra kopica znanih imen, tudi oskarjevka Alicia Vikander, Michelle Dockery iz serije Downton Abbey, Cara Delevingne, dvakratna nominiranka za oskarja Emily Watson, Ruth Wilson (The Affair, Luther), Domhnall Gleeson (Skozi čas, Ex Machina) ... Wrightova Ana Karenina je bila nominirana za štiri oskarje, dobila pa ga je v kategoriji najboljše kostumografije.

Ana Karenina | Foto:

Zgodovinsko dramo Ana Karenina s Keiro Knightley v glavni vlogi si lahko ogledate nocoj ob 23. uri na Planetu, v nedeljo ob 20. uri pa lahko Keiro vidite tudi v stranski vlogi pustolovske drame Everest. 
 
Pri Črnem Petru
Planet TV Jasna Kuljaj že pokazala svojo opravo za noč čarovnic #video
Gasilci
Planet TV Na takšno glasbo v stresnih situacijah prisegajo gasilci #video
Prevzetnost in pristranost
Planet TV Režiser ji je prepovedal šobljenje
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte