Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 2. 2019,
12.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51

Natisni članek

Planet TV

Nedelja, 3. 2. 2019, 12.00

5 let, 2 meseca

Zanimivosti o filmu Hitri in drzni, za katere niste vedeli #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,51
Planet TV | Foto IMDb

Foto: IMDb

V nedeljo, 3. februarja, ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali prvi del visokooktanske filmske franšize Hitri in drzni. Franšiza je v osmih nadaljevanjih postregla s številnimi zanimivostmi in tudi tragičnim dogodkom. Med oboževalci je vsekakor najbolj odmevala smrt glavnega igralca Paula Walkerja, ki je življenje izgubil med snemanjem sedmega dela filma.

Tukaj si lahko preberete nekaj najbolj zanimivih dejstev o filmih franšize Hitri in Drzni, ki jih mnogi še ne poznajo. Jih vi?

1. Čeprav je lik Briana O'Connerja sinonim za Paula Walkerja, pa sta bila kandidata za glavno vlogo tudi filmska zvezdnika Mark Wahlberg in Christian Bale ter raper Eminem.

Vin Diesel in Paul Walker. | Foto: IMDb Vin Diesel in Paul Walker. Foto: IMDb

2. Jordana Brewster, ki je bila v tistem času v ljubezenski zvezi z Markom Wahlbergom, je za vlogo Mie Toretto, dekleta Briana O'Connerja, premagala zveneča filmska imena, kot so Natalie Portman, Sarah Michelle Gellar, Kirsten Dunst, Bijou Phillips in Jessica Biel. 

3. Igralki Michelle Rodriguez in Jordana Brewster pred začetkom snemanja filma sploh nista imeli vozniškega dovoljenja. Tudi Vin Diesel ni bil ravno profesionalni voznik, ki bi znal za volanom početi vratolomne vragolije, zato se je pred začetkom snemanja v Las Vegasu udeležil šole vožnje za kaskaderje, da bi bil za volanom videti bolj prepričljiv. Michelle Rodriguez. | Foto: IMDb Michelle Rodriguez. Foto: IMDb

5. Vin Diesel je za vlogo Hobbsa v petem filmu najprej želel filmskega zvezdnika Tommyja Leeja Jonesa. Ampak Vin je bil pripravljen prisluhniti oboževalcem filma in všeč mu je bila zamisel, da bi vlogo prevzel Dwayne Johnson.

Trendi Zakaj je umrl Paul Walker

6. Po tragični smrti Paula Walkerja, ki je umrl v času snemanja sedmega dela filma, so morali ustvarjalci filma uporabiti več različnih metod, da so lahko dokončali vse prizore, v katerih bi se moral pojaviti. Tako so se v teh prizorih pojavljali kaskaderji, veliko je bilo računalniške animacije, v nekaterih prizorih pa sta ga zamenjala tudi njegova brata. Režiser pa je nekajkrat uporabil tudi izrezane prizore iz prejšnjih delov filma. Brianov pogovor z Mio v garaži v Dominikanski republiki je tako pravzaprav izrezan prizor iz petega dela filma.

7. Dwayne Johnson je med snemanjem rad večkrat tudi improviziral. Proti koncu šestega dela, ko Hobbs prispe domov na piknik, se pošali na račun plešavosti Tyresa GibsonaLudacris ne more zadrževati smeha. Njegova reakcija je bila povsem pristna, saj je Dwayne stavek izustil spontano. Da je posnetek pristal v filmu, pa se je treba zahvaliti predvsem Tyresu, ki je prizor odigral do konca. Več v videu:

Akcijski film Hitri in drzni si na Planetu lahko ogledate v nedeljo ob 20. uri. Ob 21.50 pa si lahko ogledate še apokaliptično pustolovščino Potopljeni svet s Kevinom Costnerjem v glavni vlogi.
Ne spreglejte