Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 12. 2013,
18.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Paul Walker smrt policija policist

Četrtek, 12. 12. 2013, 18.44

8 let

Zakaj je umrl Paul Walker

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Konec tega tedna bodo k poslednjemu počitku pospremili igralca Paula Walkerja. Vse od njegove smrti se vsi vpleteni ubadajo le z enim vprašanjem: zakaj je umrl.

Igralec Paul Walker, zvezdnik franšize filmov Hitri in drzni, je umrl prav tako, kot je živel v priljubljenih filmih. Med potjo na dobrodelno prireditev se je avto, v katerem je bil kot sovoznik, z veliko hitrostjo zaletel v drevo. Oba, tako voznik, Paulov prijatelj, kot Paul pa sta se ob trku hudo poškodovala, avto je zagorel in vsakršna pomoč je bila prepozna. A vse od trka, ki je pretresel številne oboževalcev po svetu, se forenziki in policisti sprašujejo, kaj je bil vzrok smrti Paula in njegovega prijatelja Rogerja Rodasa.

Teorij o smrti zvezdnika je veliko, od tistih, ki govorijo, da je Paul umrl, še preden je avto zagorel, do tistih, ki pravijo, da je bil igralec v avtu, ko so do njega prišli prvi naključni mimoidoči, še živ. Ameriška policija pod hudim pritiskom javnosti raziskuje vse mogoče scenarije, po posnetkih, ki so jih našli, pa so že izključili dirkanje s še enim vozilom, ki naj bi bilo krivo za hudo nesrečo. Do končne ugotovitve, zakaj je porscheja carrero GT odneslo s ceste v drog, bodo, kot so sporočili danes, se bodo policisti dokopali v 90 dneh.

"Vsi podatki, ki jih navajajo mediji, so popolna ugibanja. Policija ni razkrila nobenega podatka in ga do konca preiskave tudi ne bo. Ne govorimo ne o hitrosti, ne o vzrokih, ne o tem, kako je Paul umrl. Delo moramo opraviti temeljito, podatkov je veliko, treba jih je skrbno pregledati, da lahko povemo tisto, kar najbolj zanima javnost," je povedal detektiv Jeff Maag, ki preiskuje primer smrti Paula Walkerja, da bi pomiril strasti in zavrnil špekulacije, ki se pojavljajo. "Za zdaj vemo le, da sta Paul in Roger umrla za posledicami prometne nesreče, torej zaradi udarca in ognja, več pa ne vemo niti mi," je še povedal Maag.

Ne spreglejte