SiolNET. Planet TV Filmi in serije
1,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako so zvezdnika v filmu pomladili za kar 25 let #video

1,86

termometer

Nocoj ob 22.20 vas na Planetu čaka filmska uspešnica Ant-Man s Paulom Ruddom v glavni vlogi. V filmu je zaigral tudi takrat 70-letni Michael Douglas, ki pa so ga za potrebe filma bistveno pomladili.

Že v prvem prizoru filma Ant-Man nas preseneti zanimiv vizualni učinek- pomlajeni Michael Douglas, ki je videti skoraj čisto tako, kot je bil resnično videti v poznih 80. letih prejšnjega stoletja.

Za petindvajset let pomlajeni Michael Douglas Za petindvajset let pomlajeni Michael Douglas

In kako so takrat 70-letnega Douglasa spremenili v 45-letnika?

V pripravah na snemanje Ant-Mana je podjetje za vizualne učinke Lola VFX natančno preučilo Douglasove filme iz poznih 80. let, zlasti njegov film iz leta 1987 Wall Street.

Veliko gradiva, iz katerega so lahko natančno preučili njegove takratne obrazne poteze, pa se je izkazalo za obenem blagoslov in prekletstvo. Ustvarjalci si namreč niso smeli privoščiti nobenih napak, saj so gledalci natančno vedeli, kako je bil Douglas videti v mlajših letih.

Planet TV Planet TV Michael Douglas: Imam dobre gene, oče ima 102 leti #video

Lahko bi rekli, da so igralcu so naredili digitalni lifting obraza. To je pomenilo, da so mu v lica dodali nekaj maščobe, zmanjšali velikost njegovih ušes, ker pri ljudeh nikoli ne prenehajo rasti, dodali mladosten lesk na koži in prikrili žilice na nosu. Na snemanju pa je bil vedno prisoten tudi mlajši statist, da so lahko primerjali, kako bi bila mlajša koža videti v danih okoliščinah.

William Shatner Planet TV Po četrti ločitvi in pri 89 letih se zvezdnik vrača k zmenkom

Trent Claus, specialist za vizualne učinke v podjetju Lola VFX, je povedal, da se postopek filmskega staranja tehnično skozi leta ni veliko spreminjal, največja razlika je po njegovem mnenju pri umetnikih, ki so vse bolj pozorni na podrobnosti, kar vse skupaj dela še bolj prepričljivo.

Tehniko pomlajevanja igralca Michaela Douglasa so uporabili tudi v drugem delu filma Ant-Man. Več v spodnjem videu:

Superherojsko uspešnico Ant-Man si na Planetu lahko ogledate NOCOJ ob 22.20.
Črna jadra Planet TV V seriji igrata tudi njegova žena in brat #foto The Biggest Loser Slovenija Planet TV Tekmovalka šova The Biggest Loser Slovenija bo zibala Pri Črnem Petru Planet TV Poglejte, kje bodo letos dopustovali junaki oddaje Pri Črnem Petru #foto  
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin