SiolNET. Planet TV Filmi in Serije
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tako je potekala preobrazba igralke v filmski lik #video

0,63

termometer

Planet TV

V soboto ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali družinsko komedijo Nanny Mcphee - čudežna varuška, v kateri je glavno vlogo odigrala Emma Thompson, ki je napisala tudi scenarij za film. Igralka je morala vsak dan pred snemanjem nekaj časa preživeti z mojstri filmske maske, ki so močno spremenili njen videz.

Vsak snemalni dan je najprej doživela popolno preobrazbo, saj so strokovnjaki poskrbeli za obrazno protetiko, gostejše obrvi, lasuljo in tudi ustne proteze. Po nekaj snemalnih dneh so se mojstri maske že tako izurili, da so za preobrazbo potrebovali le malo več kot eno uro, kar je redkost ob obsežnejših preobrazbah v filmskem svetu.  

Presenetljivo je tudi to, da je glavni oblikovalec maske Peter Swords King videz glavne junakinje zasnoval že v prvem poskusu. Običajno mojstri ličenja oblikujejo več različnih mask, preden se odločijo za končno različico. 

Kako je potekala preobrazba igralke Emme Thopson v čudežno varuško, si lahko pogledate v spodnjem videu:

Igralka je bila tudi scenaristka filma. Idejo, da bi zgodbo iz knjige Nurse Matilda priredila v scenarij za film, je dobila med čiščenjem svojih polic za knjige. Trajalo je kar devet let, da je delo dokončala. Za primerjavo - scenarij za film Razsodnost in rahločutnost, za katerega je dobila oskarja, je pisala "le" pet let.

Igralka se je odločila, da bo za film preimenovala glavno junakinjo. Razlog je bil v tem, da ni hotela, da bi gledalci film povezovali s filmom Matilda iz leta 1996, v katerem je med drugim igral Danny DeVito.

Družinska komedija Nanny McPhee - čudežna varuška bo na sporedu v soboto ob 20. uri na Planetu.

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Planet TV Planet TV Pevka skoraj povzročila prometno nesrečo #video Planet TV Planet TV Skrita kamera: gospa se je skoraj vdrla v zemljo od sramu #video Istanbulska nevesta Planet TV To je najbolj šik televizijska 70-letnica #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin