Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 2. 2022,
8.00

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Jimi Hendrix

Nedelja, 20. 2. 2022, 8.00

2 leti, 2 meseca

Režiser biografske drame o Jimiju Hendrixu: Spodbudil nas je, naj ne nosimo vseh bremen sveta #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
John Ridley

Nocoj ob 21.00 bo na Planet 2 biografska drama o slavnem glasbeniku Jimiju Hendrixu, ki nosi naslov Jimi: Začetek, v naslovni vlogi pa nastopa Andre Benjamin (André 3000). V nadaljevanju vam tudi razkrivamo, kaj sta z režiserjem Johnom Ridleyjem povedala v intervjuju ob izidu filma.

Biografska drama Jimi: Začetek (Jimi: All Is By My Side), ki je bila nagrajena z oskarjem, prikazuje odlomek iz življenja slavnega glasbenika Jimija Hendrixa, in sicer obdobje 1966−67, ko se je Jimi iz neznanega kitarista, ki je igral v newyorškem klubu Cheetah, povzpel med zvezdnike trendovske glasbene scene v Londonu, pa vse do zmagoslavnega nastopa na odmevnem pop festivalu v Montereyu.

Neslihan Atagul
Planet TV Na tak neobičajen zmenek se je odpravila zvezdnica turške telenovele #foto

Andre Benjamin, ki je znan po umetniškem imenu André 3.000, je na rdeči preprogi ob izidu filmu razkril, kaj je ugotovil o sebi med snemanjem te uspešnice. "Včasih se znajdem v nečem in se vprašam, zakaj sem se sploh lotil tega? Med snemanjem sem se namreč večkrat vprašal: 'Kako si sploh lahko mislil, da bom to delo opravil?' Zato sem se samo prepustil toku."

Nives Celzijus
Planet TV To zvezdnica hrvaške telenovele meni o zapeljivih in razgaljenih prizorih

V nadaljevanju intervjuja je zvezdnik razkril tudi, kaj se je naučil o slavnem Jimiju Hendrixu med samim snemanjem: "Naučil sem se njegovih ponižnosti, prevzetnosti in sramežljivosti. Naučil sem se vsega, česa prej nisem vedel o njem. Vsi smo domači z njegovo javno predstavo, nihče pa ne pozna denimo tega, da ni maral svojega glasu, da ni želel peti in da v začetku sploh ni želel biti glavni pevec v svoji skupini."

André 3000 je malo v šali malo zares dejal, da si želi, da bi gledalci odnesli od ogleda tega filma, to, "da sem odvisen od sadnih prigrizkov".

Poroka na prvi pogled
Planet TV Spoznajte strokovnjake slovenske različice šova Poroka na prvi pogled #video

Nato je o filmu spregovoril še režiser, ki mu sicer ni imelo pridobiti pravic za glasbo v filmu in je zato ta v celoti prirejena po originalu. "To je bil zanimiv izziv. O tem sem se pogovarjal že s fanti v avtu. Menim pa, da bo za gledalce vseeno zanimivo videti, kdo je bil Jimi kot individualna oseba in kdo so bile njegove muze. In ne samo to, kar je predstavljala njegova glasba, kar je zelo fascinantno. Glasba je gotovo pomembna komponenta filma, ampak vseeno menim, da je bilo nekaj osvobajajočega videti Jimija na odru, brez zadržkov, ko je ubesedil dejstvo, kot je 'naredil bom, kar bom hotel, in užival bom v tem'. Na ta način je nekako spodbudil tudi vse nas, da nam ni treba nositi vseh bremen sveta, ampak si lahko, kdorkoli si želiš biti," je pojasnil režiser John Ridley.

Celoten intervju si lahko ogledate tudi v spodnjem videoposnetku:

Biografsko dramo Jimi: Začetek (Jimi: All Is By My Side) si boste na Planetu 2 lahko ogledali nocoj ob 21.00. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Brad Pitt
Planet TV Brad Pitt razkril, kako se je začela njegova igralska kariera
Elliot Page
Planet TV Igralec odkrito spregovoril o spremembi spola #video
Jutro na Planetu
Planet TV Razmišljala je o koncu kariere, zdaj pa ima dve zlati olimpijski medalji #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte