SiolNET. Planet TV Filmi in Serije
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Filmi in serije

Najboljše vloge Leonarda DiCapria #foto

0,60

termometer

Povratnik

Zadnji najbolj opevan film z DiCapriem v glavni vlogi je bil Povratnik, ki ga lahko vidite v petek ob 20. uri na Planetu. Z njim so Leonardo in vsi njegovi oboževalci ter igralski kolegi končno dočakali oskarja za glavno moško vlogo, ki se mu je izmikal 20 let. Ni pa to edina vloga, po kateri ga poznamo in ki ga je ponesla med igralsko elito. Preberite si nekaj dejstev o najbolj odmevnih vlogah Leonarda DiCapria.

Titanik (Titanic, 1997)

DiCaprio se je s Titanikom globoko in močno vpisal v kinematografsko zgodovino. Njegova ikonična vloga in romanca s Kate sta nepozabni, poznale jo bodo še generacije za nami. Film je zaslužil več kot dve milijardi dolarjev in si prisvojil 11 oskarjev.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Romeo + Julija (Romeo + Juliet, 1996)

Ta različica ikonične Shakespearove zgodbe ni ravno tipična, je pa zato njena drugačnost toliko bolj privlačna. Izviren dialog in jezik sta v kombinaciji z moderno interpretacijo zmagovalen recept.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Ujemi me, če me moreš (Catch me if you can, 2002)

Ena od najbolj zabavnih DiCapriovih vlog, v kateri ves film beži pred zakonom, agentom, ki ga je upodobil Tom Hanks. Film je, kdo bi si mislil, dobil svojo različico tudi na broadwajskih odrih v obliki muzikala.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Povratnik Planet TV Premiera meseca na Planetu je Povratnik

Zlovešči otok (Shutter Island, 2010)

Leonardo je svojo vlogo v filmu Zlovešči otok označil za eno od najbolj čustveno zahtevnih, saj se je težko spopadal z zgodbo, ki se je odvijala v filmu. Pozor, naslednji stavek vam lahko uniči konec zgodbe: Leo se je težko spoprijemal z dejstvom, da je mati lahko sposobna ubiti svoje otroke. Vloga ga je precej čustveno izžela.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Krvavi diamant (Blood Diamond, 2006)

Vso snemalno ekipo in igralsko zasedbo je ganila prijaznost domačinov, ki so jih spoznali. Obenem pa so bili priča velikemu pomanjkanju in so se odločili pomagati.

Med snemanjem je Djimon Hounsou obiskal vas SOS Children blizu Maputa. Tudi drugi igralci in ekipa, vključno z Leonardom DiCapriem, so imeli priložnost obiskati otroke, ki so se jim pridružili kot statisti na snemanju.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Django brez okovov (Django Unchained, 2012)

Velik izziv za DiCapria je bila tudi vloga zlobnega lastnika plantaž v filmu Django brez okovov. Med snemanjem se je Leo po nesreči urezal na steklu in iz roke mu je začela liti kri. Ostal je v vlogi in na koncu so ravno ta del izbrali za film.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Volk z Wall Streeta (The Wolf of Wall street, 2013)

Vloga, ki mu je prinesla peto nominacijo za oskarja za najboljšo glavno moško vlogo, je bila lik Jordana Belforta. Film je bil zaradi svoje nazorne vsebine označen kot kontroverzen. Zanimivost, ki ga spremlja, je tudi ta, da so v filmu več kot petstokrat uporabili vulgarno besedo na ''f''.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Izvor (Inception, 2010)

Film, ki je naše možgane odpeljal na pot po popolnoma novi dimenziji percepcij misli in sveta, je požel velik uspeh. Kaj drugega od režiserja in pisca Christopherja Nolana niti ni bilo pričakovati.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Veliki Gatsby (The Great Gatsby, 2013)

Igralec je prevzel vlogo naslovnega junaka, Gatsbyja. Film je bil priznan in opažen zaradi svojega stilskega in modernega pristopa do izvirne zgodbe. Predvsem so si vzeli veliko svobode pri izbiri mode in glasbe.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Kaj žre Gilberta Grapa (What's Eating Gilbert Grape, 1993)

Leonardo DiCaprio je svojo prvo nominacijo za oskarja prejel ravno z vlogo mladega, duševno prizadetega Gilberta Grapa. To je tudi vloga, ki ga je popeljala med zvezde in ga označila kot izredno sposobnega in nadarjenega. Leonardo je bil v času nominacij star komaj 20 let, na vlogo pa se je pripravljal tako, da je en teden preživel v družbi duševno prizadetih otrok in dobil seznam omejitev, ki se jih je nato od otrok moral naučiti posnemati.

leonardo dicaprio Foto: IMDb

Zadnja vloga, ki se je je lotil zelo resno in zaradi nje postavil igralsko kariero malce na stran, pa je vloga okoljevarstvenika. Leonardo je del svojega življenja posvetil tudi opozarjanju pred izumrtjem živih bitij, segrevanjem zemeljske površine in okoljevarstvu nasploh. V letu 2016 je celo posnel in produciral dokumentarni film Pred potopom (Before the flood), kjer predstavi ''simptome in rešitve za podnebne spremembe, preden se zgodi popačenje informacij, ki je pogosto, saj je to v interesu tistih, ki kujejo dobiček pri pridobivanju goriv'', je pojasnil DiCaprio. 

Film Povratnik z Leonardom DiCapriem v glavni vlogi bo na sporedu v petek ob 20. uri na Planetu. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin