Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2023,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

kriminalka Planet TV Mel Gibson

Petek, 24. 2. 2023, 8.00

1 leto, 2 meseca

Mel Gibson je za obolelega mehiškega statista storil to

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Mel Gibson | Foto promocijsko gradivo

Foto: promocijsko gradivo

Na Planetu si boste lahko nocoj ob 22. uri ogledali kriminalko Ujemi gringa (Get the Gringo), v katerem bo v glavni vlogi nastopil Mel Gibson. Zvezdnik je razkril kar nekaj zanimivosti o nastanku filma, med katerimi gotovo izstopa ta, da je enemu od mehiških statistov zagotovil vizum in ustrezno oskrbo v boju z rakom.

V filmski zgodbi lahko spremljamo okorelega kriminalca Driverja, ki gre korak predaleč, ko skuša okrasti mafijskega šefa. Na begu pred kriminalci in policisti pristane v Mehiki, kjer ga zaprejo v velikanski zaporni kompleks. Driver počasi spoznava, da v zaporu veljajo povsem drugačna pravila preživetja, saj so kriminalci vzpostavili svojo oblast znotraj ječe. Nepričakovano se zbliža z mladeničem, ki postane tarča vodje zapornikov, zato se Driver odloči, da mu bo pomagal preživeti v neusmiljenem okolju vsakdanjih okrutnosti, izsiljevanj in umorov.

Mel Gibson. | Foto: promocijsko gradivo Mel Gibson. Foto: promocijsko gradivo Scenarij za ta film je nastal po zelo zanimivi poti, razkriva Mel Gibson: "Dobili smo se pri meni doma, sedeli v kuhinji in pisali scenarij, medtem ko smo pripravljali burrito." Zvezdnik je priznal, da je bil nad zgodbo tako navdušen, da se je lotil raziskovanja mehiških zaporov, da bi našel tistega pravega, kakor si ga je zamislil za prizorišče zgodbe.

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Glavno ženinovo vprašanje pred poroko je bilo: Ali zna …?

"Ljudje si bodo mogoče mislili, da smo zaporni kompleks postavili sami, ampak najbolj smešno pri tem je, da gre za resnični zapor. Prav to se mi zdi najbolj noro pri tem. Med svojim raziskovanjem nisem mogel verjeti, kakšni zapori obstajajo v Mehiki in kako jih vodijo. Tisti zvezni niso tako kritični kot vsi manjši," je še razkril.

Mel Gibson je na snemanju sodeloval z mehiškimi statisti, s katerimi se je tudi zbližal. | Foto: promocijsko gradivo Mel Gibson je na snemanju sodeloval z mehiškimi statisti, s katerimi se je tudi zbližal. Foto: promocijsko gradivo Mel je tako našel zapor, ki je bil tik pred zaprtjem, saj so varuhi človekovih pravic ocenili, da je v takšnem zapornem kompleksu nehumano zadrževati ljudi. "Pomislili smo, da je to idealna lokacija za naš film, zato smo prosili, ali ga lahko, preden ga zaprejo in očistijo, mi uporabimo za snemalno lokacijo," je pojasnil, izdal pa še eno zanimivost:

Kolo sreče
Planet TV Neprijeten zaplet znanega Slovenca, ki vas bo zagotovo nasmejal #video

"Tako smo se preselili tja in streljali v pravem zaporu. Najeli smo veliko statistov iz mesta, ki so prišli noter in rekli, kako poseben občutek je biti spet tam, pokazali pa so nam tudi, kje je bila njihova celica ali v katerem delu zapora so živeli."

Kolo sreče
Planet TV Priljubljena igralka ekskluzivno razkrila, da ni več samska #video

Mel pa je med snemanjem tega filma ugotovil, da ima eden od najetih lokalnih statistov raka. Starejšemu gospodu je pomagal dobiti vizum tako, da je poslal pismo ameriškemu ambasadorju, nato pa je sam poskrbel tudi za letalski prevoz bolnega statista, ki so ga odpeljali na zdravljenje v Arizono.

Kriminalko Ujemi gringa (Get the Gringo) si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 22. uri. Pred tem pa si lahko ob 19.45 ogledate še epizodo priljubljene dramske serije Umori na podeželju (Midsomer Murders). Druge ekskluzivne vsebine si lahko brezplačno ogledate tudi na Planeteka.si.

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Ojoj, ko ga je zagledala pred oltarjem, je izrekla to
Poroka na prvi pogled
Planet TV Blaža je k šovu spodbudil ženin iz prve sezone #video
Milijonar
Planet TV Glasbenik spregovoril o dveh bližnjih srečanjih s smrtjo #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte