SiolNET. Novice Volitve 2022
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rezultati DVK: Golob močno spredaj

10

termometer

Po delnih rezultatih Državne volilne komisije je največ glasov prejelo Gibanje Svoboda Roberta Goloba, sledijo SDS Janeza Janše, NSi Mateja Tonina in SD Tanje Fajon. V državni zbor se je uvrstila še Levica Luke Mesca. Preštetih je 99,68 odstotkov glasov. 

 

Vzporedne volitve: Golob zmagal z veliko prednostjo

Po rezultatih vzporednih volitev, ki jih je za RTV Slovenija izvedla Mediana, je sicer največ glasov prejelo Gibanje Svoboda Roberta Goloba, in sicer 35,8 odstotka glasov oziroma 42 poslanskih sedežev. Sledi SDS Janeza Janše z 22,5 odstotka glasov oziroma 26 sedeži, na tretjem mestu je NSi Mateja Tonina s 6,8 odstotka glasov oziroma osmimi poslanskimi sedeži. V DZ sta se prebila še SD Tanje Fajon s 6,6 odstotka glasov (sedem sedežev) in Levica Luke Mesca s 4,4 odstotka (pet sedežev). Rezultati vzporednih volitev se sicer tokrat nanašajo zgolj na današnje glasovanje, ne pa tudi na predčasne volitve.

Vzporedne volitve so pokazale, da se je v parlament prebilo pet strank. Če bi obveljali rezultati vzporednih volitev, bi bila razporeditev sedežev v DZ takšna: 

Vzporedne volitve kažejo, da se v DZ niso prebile LMŠ Marjana Šarca (3,8 odstotka), Povežimo Slovenijo (3,2 odstotka) in SAB Alenke Bratušek (2,9 odstotka). Resni.ca Zorana Stevanovića je dobila 2,6 odstotka glasov.

Manj kot dva odstotka in več kot en odstotek glasov so prejele še stranke Naša dežela Aleksandre Pivec (1,8 odstotka), Naša prihodnost in Dobra država (1,6 odstotka), Pirati (1,6 odstotka), SNS Zmaga Jelinčiča (1,6 odstotka), Nestrankarska ljudska lista gibanja Zdrava družba (1,5 odstotka) in Vesna (1,4 odstotka).

Manj kot odstotek glasov so prejele stranke Za ljudstvo Slovenije (0,6 odstotka), DeSUS (0,5 odstotka), Lista Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo (0,5 odstotka), Domovinska liga (0,2 odstotka). 

Predčasne volitve v državni zbor 2022 Novice Do 16. ure glasovalo 49,3 odstotka vseh volilnih upravičencev Janez Janša Novice Janša: Izenačili smo zgodovinski izid, opozicijo so pometli iz parlamenta Gibanje Svoboda Novice To so prve besede iz tabora Roberta Goloba

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin