SiolNET. Novice Slovenija
4,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša: Izenačili smo zgodovinski izid, opozicijo so pometli iz parlamenta

4,66

termometer

"Po številu poslanskih mandatov smo v SDS izenačili najboljši rezultat v zgodovini. Te volitve dojemam kot naveličanost ljudi z dosedanjo opozicijo, saj so jo praktično pometli iz parlamenta," pravi predsednik SDS Janez Janša.

Robert Golob Novice Rezultati DVK: Golob močno spredaj

"Zahvaljujem se vsem, ki so glasovali za SDS, hvala našim ekipam, ki so garale. Hvala tudi koalicijskim partnerjem. Čestitke relativnemu zmagovalcu. Razmerja so bistveno bolj tesna, kot se je prikazovalo. Žal mi je, da vse stranke, ki so sodelovale s koalicijo, niso nastopile skupaj, potem bi bil rezultat drugačen. Pozdravljam tudi visoko udeležbo," je poudaril Janša in dodal:

"Pred novo vlado so številni izzivi, a v tem mandatu so bili postavljeni trdni temelji. SDS je bila pred dobrima dvema letoma pred dilemo, potem ko je koalicija enako mislečih razpadla, ali gre na predčasne volitve ali pa se žrtvuje in poveže različno misleče. Od takrat smo bili trd boj. Rezultati so vidni in razpoznavni. Če bo ostalo pri tem rezultatu, smo po poslanskih mandatih izenačili najboljši rezultat v zgodovini."

Napovedal je še, da nikoli ne bodo ravnali tako kot večina zdajšnje opozicije. "Ravnali bomo drugače in državotvorno. Te volitve dojemam kot naveličanost z dosedanjo opozicijo, saj so jo praktično pometli iz parlamenta," je sklenil.

NSi: Dosegli smo cilj

"Rezultat je dober, volivcem obljubljamo, da bomo podporo upravičili," pa je v prvem odzivu dejal podpredsednik stranke NSi Janez Cigler Kralj in dodal, da v Novi Sloveniji pozdravljajo visoko udeležbo, stranka je po napovedih njihovega predsednika Mateja Tonina merila na tretje mesto in to tudi dosegla, s čimer so zadovoljni. 

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

Foto: Ana Kovač, Bojan Puhek

Kaj je povedal Zdravko Počivalšek?

"Žal nam ni uspelo, ampak to ni zaključek zgodbe. Za nas je politika maraton in tekli ga bomo tudi v prihodnje. Dobro smo sodelovali in bili povezovalni. Upamo na uspeh na lokalnih volitvah," je povedal Aljoz Kovšca iz gibanja Povežimo Slovenijo. "Pred nami so pomembni časi, da združimo vse potenciale Slovenije, da bomo uspešni. Danes smo naredili prvi korak," je dodal Zdravko Počivalšek.

Pivčeva zadovoljna z rezultatom

Stranka Naša dežela je po rezultatih vzporednih volitev dosegla 1,8 odstotka glasov. Njena predsednica Aleksandra Pivec je zadovoljna z rezultatom glede na to, da stranka obstaja komaj dobro leto. Zavezujejo se, da bodo še naprej glasni zastopniki slovenskega kmetijskega prostora in kmeta, prav tako upokojencev in delavcev.


Video: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin