Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 4. 2018,
18.33

Osveženo pred

5 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

10

Natisni članek

Matej Tonin intervju Planet TV Jožef Horvat

Sreda, 25. 4. 2018, 18.33

5 let, 12 mesecev

3. del

Horvat po Toninovi potegavščini: Skoraj sem doživel infarkt #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,30

10

Predsednik NSi Matej Tonin v osebnem intervjuju za Planet TV ni pokazal le svoje ljubezni do motorjev, ampak tudi do športa. Potem ko se je z voditeljem oddaje Volitve: Nov začetek Mirkom Mayerjem najprej preizkusil pod košarkarskimi obroči, se je dvojica nato preizkusila še v inline hokeju. Komu je šlo bolje in kako sta si privoščila poslanca NSi Jožefa Horvata, preverite v spodnjem posnetku.

Novinar: Mirko Mayer/Video: Planet TV


Predsednik NSi Matej Tonin je voditelja Mirka Mayerja pred odhodom na igrišče najprej skrbno podučil, kako si mora igralec pravilno namestiti ščitnike, da pri borbi na igrišču ne bi slučajno utrpel kakšne poškodbe.

"Kaj takega bi se lahko še Pahor naučil pri meni," se je Tonin pošalil iz predsednika države Boruta Pahorja, ki je nogometašem slovenske izbrane vrste po uvrstitvi na svetovno prvenstvo v nogometu leta 2010 v slačilnici zloščil kopačke.

"Tako v politiki kot v hokeju ne smeš popuščati"

Tonin je voditelja Planet TV nato opomnil, naj se pred igro ustrezno ogreje, nato pa je sledila učna ura, v kateri je prvak NSi Mayerju pojasnil, kako mora igralec pravilno prijeti hokejsko palico.

Nato je šlo zares. Dvojica se je podala na igrišče v želji, da doseže čim višje število zadetkov. "Treba je biti vztrajen in nepopustljiv. Noben gol ni lahek," je vzporednice med inline hokejem in politiko na igrišču poiskal Tonin.

Na vprašanje voditelja, ali je predsednik NSi na igrišču ekipni igralec oziroma ali morda kdaj tudi zasolira, so bila mnenja Toninovih soigralcev deljena. So pa vsi igralci poudarili, da je Tonin na igrišču velik motivator.

Tekmo bi si raje ogledal s Pahorjem kot z Janšo

Po uspešno odigrani partiji je voditelj Tonina pozval, da naključno izbere kuverte z vprašanji, nato pa nanje iskreno odgovori. Pri prvem vprašanju je Mayerja zanimalo, ali bi si Tonin košarkarsko tekmo raje ogledal v družbi Boruta Pahorja ali predsednika SDS Janeza Janše.

"Tu me bodo v vsakem primeru tepli, ampak tekmo bi si raje ogledal s Pahorjem. Pahor je namreč veliko bolj strasten navijač od Janše. Rad vihti zastavo in se vživi v tekmo, medtem ko je Janša bolj umirjen," je odgovoril Tonin.

Predsednik NSi Matej Tonin in voditelj oddaje Volitve: Nov začetek Mirko Mayer sta si ob koncu pogovora privoščila tudi poslanca NSi Jožefa Horvata. | Foto: Planet TV Predsednik NSi Matej Tonin in voditelj oddaje Volitve: Nov začetek Mirko Mayer sta si ob koncu pogovora privoščila tudi poslanca NSi Jožefa Horvata. Foto: Planet TV

Kava z Janšo za prvaka NSi ni bila lahek zalogaj

Sledilo je vprašanje o tem, na kateri kavi oziroma neformalnem razgovoru, na katere vabi politične zaveznike in nasprotnike, je bilo Toninu najbolj mučno.

"Najbolj napeto je bilo na kavi z Janšo, ker smo imeli največ nerazčiščenih stvari, hkrati pa sva si imela tudi največ za povedati. Srečanje sicer ni bilo pretirano mučno, je bilo pa dinamično," je poudaril Tonin.

Horvat: Ob tej potegavščini sem skoraj doživel infarkt

Voditelja je nato zanimalo, ali ima Tonin občutek, da svoji predhodnici na čelu NSi Ljudmili Novak, dolguje opravičilo.

"Ko je zamujala na seje poslanske skupine, sem bil do nje večkrat neizprosen oziroma sem se iz njenega zamujanja tudi šalil. Vem, da ji to ni bilo všeč, zato se ji ob tej priložnosti opravičujem," je poudaril Tonin.

Na koncu je Tonin dobil nalogo, da takoj pokliče strankarskega kolega Jožefa Horvata in ga obvesti o nepreklicnem odstopu z mesta predsednika NSi.

Tonin je v šali to nazadnje tudi storil, Horvat pa je po tem, ko mu je voditelj razložil, da gre za nedolžno potegavščino, izjavil, da je ob Toninovih besedah skoraj doživel infarkt.

Ne spreglejte