Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 4. 2018,
16.52

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,67

18

Natisni članek

Karl Erjavec DeSUS Matej Tonin volitve 2018

Torek, 24. 4. 2018, 16.52

6 let

Erjavec: DeSUS želi ponoviti rezultat s prejšnjih volitev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,67

18

Organi stranke DeSUS so potrdili kandidatno listo za junijske volitve v državni zbor, je sporočil predsednik stranke Karl Erjavec. Na kandidatni listi je 68 novih obrazov, saj si v DeSUS prizadevajo za stalno revitalizacijo in pomlajevanje stranke, je pojasnil. Cilj stranke je ponoviti rezultat s prejšnjih volitev, torej doseči okoli desetodstotno podporo.

Video: Planet TV


Najmlajša kandidatka je po besedah predsednika DeSUS Karla Erjavca rojena leta 1988, kandidatov podobne starosti je še nekaj. "Dejansko sledimo našemu geslu DeSUS za vse generacije," je poudaril Erjavec.

Stranko zdaj čaka volilna kampanja z mnogo različnimi dogodki, pa seveda z drugimi običajnimi sredstvi kampanje, kot so plakati in radijski oglasi.

Erjavec že začel obiskovati dome za starejše

Prav tako je Erjavec tudi letos že začel obiskovati domove za starejše občane. Prejšnji teden je obiskal novomeškega, kjer so ga po njegovih besedah res lepo sprejeli. "Prepričan sem, da imamo med starejšimi dobro volilno podporo," je dejal.

Rezultat letošnjih volitev bo po Erjavčevih besedah odvisen od različnih dejavnikov, tudi od volilne udeležbe. DeSUS ima stalno volilno bazo in zelo močno članstvo s strankarskimi organizacijami praktično v vsaki občini, je povedal Erjavec.

Relativnega zmagovalca in rezultat nasploh je po njegovih besedah zelo težko napovedovati, je pa prepričan, da se bodo razmerja med strankami, ki kandidirajo, v volilni kampanji še spreminjala.

Od Tonina pričakuje opravičilo za obtožbe o domnevno sporni obnovi vikenda

Erjavec je ob tem komentiral tudi očitke, ki jih je glede njegove domnevno sporne obnove vikenda v Umagu v pogovoru za Planet TV izrekel predsednik NSi Matej Tonin.

Če ima res dokumente, ki naj bi dokazovali kaznivo dejanje, naj sproži ustrezne postopke, saj v nasprotnem primeru kaznivo dejanje stori sam, je predsednika NSi pozval Erjavec.

Tonina je predsednik DeSUS danes sicer srečal in dogovorila sta se za kavo, vendar Erjavec še pred tem pričakuje opravičilo za te obtožbe.

Ne spreglejte