Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 7. 2018,
11.42

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,37

26

Natisni članek

koalicija nova slovenska vlada 2018 Marjan Šarec Levica

Torek, 10. 7. 2018, 11.42

5 let, 9 mesecev

Mesec: Levica s Šarčevo koalicijo ne bo sodelovala #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,37

26

Koordinator Levice Luka Mesec je danes sporočil, da Levica ne bo sodelovala s Šarčevo koalicijo. Po njegovih besedah bi projektno sodelovanje pomenilo podporo vladi in politiki, ki je v Levici ne podpirajo. Če bi se NSi umaknila iz pogajanj, bi sicer v stranki o sodelovanju s Šarčevo koalicijo razpravljali še enkrat, je napovedal Mesec.

Levica ne bo sodelovala z vlado, ki jo sestavlja predsednik LMŠ Marjan Šarec, je danes v državnem zboru povedal koordinator stranke Luka Mesec. "Združena sredina nas je dejansko izključila iz teh pogajanj, preden smo jih sploh začeli," je poudaril Mesec.

Kot je pojasnil, je politična sredina na ta način zamudila priložnost za oblikovanje levosredinske vlade. "Edino zagotovilo, da bi bila nova vlada levosredinska, je prav sodelovanje Levice," je prepričan koordinator Levice.

Marjan Šarec
Novice "Pogajanja so intenzivna, a Šarec še nima 46 glasov" #video

"Vlada združene sredine in NSi bo še bolj desna od Cerarjeve vlade"

Po besedah Mesca so omenjeno odločitev na včerajšnjem svetu stranke sprejeli soglasno: "Cena za projektno sodelovanje bi bila podpora vladi Marjana Šarca, vlade v obliki, kot nastaja zdaj, pa v Levici ne moremo podpreti."

Kot je poudaril Mesec, v Levici zaradi vsebinskih razhajanj ne morejo sodelovati "z vlado v obliki združene sredine in NSi, ki bo še bolj desna od Cerarjeve vlade".

V Levici poudarjajo, da je bila stranka izključena iz koalicijskih pogajanj pod okriljem predsednika LMŠ Marjana Šarca. | Foto: STA , V Levici poudarjajo, da je bila stranka izključena iz koalicijskih pogajanj pod okriljem predsednika LMŠ Marjana Šarca. Foto: STA ,

"Kot kaže, bomo na žalost dobili vlado, ki bo zapravila dobre gospodarske razmere tako, da bo dajala davčne odpustke bogatim in kapitalu, da bo še naprej razprodajala državno premoženje na čelu z NLB, ki bo še naprej razgrajevala javni zdravstveni sistem. Taka vlada naše podpore ne more imeti," pojasnjuje Mesec.

Mesec: Če se NSi umakne, bomo o sodelovanju s Šarcem razpravljali še enkrat

Po njegovih besedah so pred včerajšnjim svetom stranke od Šarca poskušali pridobiti koalicijsko pogodbo, ki je trenutno v fazi usklajevanj med LMŠ, SD, SMC, DeSUS, SAB in NSi, vendar so bili o novih podrobnostih na koncu obveščeni iz medijev.

To po besedah Mesca ponovno dokazuje, da je bila Levica izključena iz pogajanj. Kljub temu so sicer v stranki v primeru umika NSi iz koalicijskih pogajanj o sodelovanju s Šarčevo koalicijo pripravljeni razpravljati še enkrat. "Če v vladi ne bo NSi, bo svet stranke o tem še enkrat razpravljal, vendar pa v tej sestavi Levica ne bo sodelovala s to koalicijo," je povedal Mesec.

Levica volitve
Novice Levica priznala napako: Kot znani hujskač Jelinčič ne bi smel postati podpredsednik

Šarec predstavnikov Levice nikoli ni povabil na skupne pogovore

Spomnimo, da predsednik LMŠ Marjan Šarec predstavnikov Levice do zdaj ni povabil na skupne pogovore potencialnih koalicijskih partnerjev, ampak se je njimi nekajkrat ločeno sestal. V javnosti se je tako omenjalo predvsem projektno sodelovanje med Šarčevo koalicijo in Levico.

Ne spreglejte