SiolNET. Novice Svet
1,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zoranu Milanoviću nov mandat na čelu SDP

1,48

termometer

 | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsednik največje hrvaške opozicijske stranke SDP Zoran Milanović je na strankarskih predsedniških volitvah močno premagal edinega protikandidata Zlatka Komadino.

Iz Milanovićevega volilnega štaba so sporočili, da se je sobotnih volitev udeležilo več kot 20 tisoč članov SDP, ki ima približno 37 tisoč članov. Neuradni izidi kažejo, da je Milanović dobil več kot 12.500 glasov članov stranke, Komadina pa nekaj manj kot 8.400 glasov.

 

Po objavi neuradnih izidov v soboto zvečer sta Milanović in Komadina skupaj prišla pred novinarje na sedežu SDP in zbrane naslovila s "tovarišice in tovariši".

 

Predsedniške volitve SDP le priprava za vrnitev stranke na oblast

Komadina, eden izmed štirih podpredsednikov SDP in predsednik primorsko-goranske županije, je Milanoviću čestital za pošteno zmago, a hkrati obžaloval, ker se socialdemokrati niso odločali za spremembe. "Bila sta dva kandidata, a SDP je en," je izpostavil Komadina.

 

Milanović se je zahvalil za volilno podporo ter poudaril, da so bile predsedniške volitve v SDP le priprava za vrnitev stranke na oblast. Ocenil je, da razburljiva strankarska kampanja ni oslabila stranke, kot so pred sobotnimi volitvami trdili nekateri na Hrvaškem.

 

"SDP je sodobna, progresivna, odporna, evropska stranka, ki si prizadeva za univerzalne in tradicionalne vrednote. Nismo se razcepili, ker so razlike med nami, ko gre za politiko, zelo majhne," je izpostavil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin